Almanya’nın Ansbach ve Münih kentlerindeki saldırılar

Almanya’nın Ansbach ve Münih kentlerindeki saldırılar

Bavyera Eyaleti Başbakanı Seehofer: - "Güvelik konusunda kararlı adımlar atılacak"

BERLİN (AA) - Almanya'nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Horst Seehofer, Ansbach ve Münih kentlerindeki saldırılara ilişkin, "Güvelik konusunda kararlı adımlar atılacak" dedi.

Bavyera eyalet hükümeti üyeleri, geçen hafta Münih ve Ansbach kentlerinde gerçekleştirilen saldırıların ardından alınacak önlemleri ele almak üzere Gmund am Tegernsee kentinde toplandı.

Seehofer, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, terörün Almanya'ya ulaştığını belirterek, "Halkı daha iyi korumak için mümkün olan her şeyin yapılması lazım" diye konuştu.

Geçen hafta meydana gelen olayların Bavyera eyaletinde yaşayanları derinden sarstığını dile getiren Seehofer, Bavyera eyalet hükümetinin güvelik konusunda kararlı adımlar atacağını kaydetti.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann da polisin daha iyi donatılması gerektiğini ifade etti.

Suç işleyen sığınmacıların daha kolay sınır dışı edilmesi gerektiğini vurgulayan Herrmann, şimdiye kadar kriz bölgelerine sınır dışı edilmeyen sığınmacılar konusunun yeniden değerlendirilmesini istedi.

Sığınmacı yurtlarında daha sıkı kontrollerin yapılmasını talep eden Herrmann, Ansbach'daki saldırıyı gerçekleştirilen kişinin odasında ikinci bir bombayı yapacak kadar malzemenin bulunduğunu, bu tür şeylerin ortaya çıkartılması gerektiğini kaydetti.

Herrmann, bu tür saldırılarda askerlerin de ülke içinde görev yapmasını talep etti.

27 yaşındaki Suriyeli sığınmacı, pazar akşamı Ansbach’ta bir açık hava konserine girmek isterken, sırt çantasındaki bombanın patlamasıyla olay yerinde ölmüş, çevrede bulunun 15 kişi de yaralanmıştı. Münih'te 22 Temmuz'da bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, olayda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 27 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :