Almanya'da yıllık enflasyon mayısta yavaşladı

Almanya'da yıllık enflasyon mayısta yavaşladı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu yılın mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre piyasa beklentisinin hafif altında yüzde...

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bu yılın mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre piyasa beklentisinin hafif altında yüzde 1,5 olarak belirlendi.

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) öncü verilerine göre, Almanya’da nisan ayında yüzde 2 olan yıllık enflasyon mayısta yüzde 1,5 olarak ölçüldü. Böylece yıllık enflasyon mayısta yavaşlama kaydetti.

Almanya’da mayıs ayında enflasyon aylık bazda ise yüzde 0,2 azaldı.

Öncü enflasyon rakamları, piyasalardaki aylık yüzde 0,1’lik azalış ve yıllık da yüzde 1,6’lık artış beklentisinin altında geldi.

Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu öncü TÜFE ise mayısta 0,1’lik azalış beklentisine karşın yüzde 0,2 gerilerken, yıllık da yüzde 1,6’lık artış beklentisinin altında yüzde 1,4 seviyesinde gerçekleşti.

Ülkenin mayıs ayı enflasyonuna ilişkin nihai veriler, 14 Haziran’da yayımlanacak.

Öte yandan, analistler Avrupa’nın öncü ekonomisi Almanya’da mayıs ayı AB uyumlu yıllık enflasyonun bu yılın en düşük seviyesini gördüğünü belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :