Almanya seçime gidiyor

Almanya seçime gidiyor

Türklerin kurduğu Alman Demokratlar Birliği seçimlerden umutlu - AD-D Genel Sekreteri Ertem:- "Cumhurbaşkanımızın resmiyle başlatmış olduğumuz seçim kampanyası hakikaten çok büyük yankı uyandırdı"- "Bu enerjiyle, bu motivasyonla, partimizi daha da güzel,

BERLİN (AA) - Almanya’daki Türk göçmenler tarafından kurulan Alman Demokratlar Birliği (AD-D) partisi, 24 Eylül’de yapılacak genel seçimde oy oranını ciddi şekilde arttırarak siyasette kalıcı olmayı hedefliyor.

AD-D Genel Sekreteri Halil Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle seçim afişlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmine ve sözlerine yer vermelerinin ardından, Türk kökenli seçmenlerden büyük ilgi gördüklerini, bu ilginin artarak sürdüğünü söyledi.

Ertem, "Kampanyamız oldukça muhteşem gidiyor. Biliyorsunuz partimiz oldukça küçük, yeni kurulmuş bir parti. Sayın Cumhurbaşkanımızın resmiyle başlatmış olduğumuz seçim kampanyası hakikaten çok büyük yankı uyandırdı. Tabii ki çok sevindik, bizim küçük imkanlarımızla, bu kadar çok insana ulaşabilmemiz bizim için çok değerli. Partimiz için faydalı oldu, ilgi çok arttı. Bu enerjiyle, bu motivasyonla, partimizi daha da güzel, daha da ileri yerlere taşıyabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Bazı Alman basın yayın organlarında AD-D hakkında yapılan yorum ve suçlamaları reddeden Ertem, Türkiye’den herhangi bir siyasi parti ile bağlantılı olmadıklarını, AD-D’ye destek veren seçmenler arasında, farklı siyasi görüşlerden Türk asıllı Alman vatandaşların bulunduğunu vurguladı.

Ertem, “Türkiye’nin son dönemde birçok alanda ilerlemesi bizi bir hayli mutlu ediyor. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, sayıyoruz. Ancak hiçbir şekilde partimizi kurarken ya da çalışmalar esasında, Türkiye’den herhangi bir yetkiliyle görüşmedik, fikir almadık. Tamamen burada kendi gücümüzle partimizi kurduk. Üyelerimizin desteği dışında da kimseden destek almadık.” şeklinde konuştu.

- Artan Türkiye aleyhtarlığı

AD-D’nin Almanya’da yükselen Türkiye aleyhtarlığından rahatsız olan, bugüne kadar aktif siyasette yer almamış vatandaşlar tarafından geçen yıl kurulduğunu dile getiren Ertem, "Çok büyük bir Erdoğan ve Türkiye nefretiyle burada siyaset yapılıyor. Halkımız, Türk asıllı vatandaşlarımız çok çok huzursuz.” dedi.

Almanya’da medyada ve siyasette oluşturulan Türkiye aleyhtarı havaya bir son verilmesini istediklerini söyleyen Ertem, şöyle devam etti:

“Sabah kalkıyorsunuz medyada, Türkiye hakkında kötü haber. Öğlen aynı şekilde. Sayın Cumhurbaşkanımız yerden göğe kadar haklı. Sabah kalkıyorlar Erdoğan. Akşam yatıyorlar Erdoğan. Böyle bir hava var. İnanın bana, genç olsun, yaşlı olsun, emekli olsun…Bir sürü Türk asıllı vatandaşımız, tamamen entegre olmuş vatandaşlarımız, hatta ve hatta neredeyse asimile olmuş vatandaşlarımız dahi Almanya’da son dönemde Türklere karşı tutumdan çok çok rahatsızlar."

Federal Meclis’in geçen yıl 1915 olaylarına ilişkin, Ermeni tezlerine destek veren bir kararı kabul etmesinin, Türkiye kökenli milletvekillerinin ise buna karşı çıkmamasının, Almanya’daki Türkler arasında büyük tepki doğurduğuna, bunun ardından AD-D’yi kurduklarına dikkati çeken Ertem, şunları kaydetti:

“Türk asıllı milletvekilleri, bulundukları partilerde kariyer yapabilmek için partilerinin çizgisinden çıkamıyorlar. Bu 11 milletvekili, hiçbir şekilde burada, Almanya’daki Türk asıllı seçmenleri temsil etmiyorlar. Sadece seçim kampanyaları döneminde camilerimize, derneklerimize uğradılar, bizim yüzümüze baktılar, elimizi sıktılar. Ama parlamentoya girdikten sonra hiçbir şekilde bizim sorunlarımızla, bizim dertlerimizle ilgilenmediler. Biz, bu yüzden yeter artık dedik. Alman Demokratlar Birliğini kurduk."

- Avrupa Parlamentosu hedefi

AD-D’nin ilk kez geçen mayıs alında, Kuzey Ren Vestfalya’da eyalet seçimlerine katıldığını, burada yaklaşık 14 bin oy aldığını hatırlatan Ertem, 24 Eylül’de yapılacak federal seçimde oy oranlarını daha da arttırmayı, geniş bir kesime ulaşmayı istediklerini vurguladı.

Parlamento seçimlerinde büyük başarı sağlamayı hedeflediklerine işaret eden Ertem, gelecek haftadan itibaren buna odaklanacaklarını, çalışmalara hemen başlayacaklarını söyledi.

Ertem, Almanya’daki Türk asıllı vatandaşların birlik olmaları ve seçimlere ilgi göstermeleri durumunda Avrupa Parlamentosu’na dört adaylarını milletvekili olarak gönderebileceklerini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :