Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Atina'da

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Atina'da

Steinmeier:- "Göç konusundaki sorunlara çözüm sınırları daha iyi korumak değil. Ortak bir iltica politikası ve duruşu gerekli"- Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos:- "Yunanistan'ın krizi aşacağından, AB ve Avro Bölgesinde kalacağından emin olmanızı istiy

ATİNA (AA) - Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, sığınmacı krizine ilişkin, "Göç konusundaki sorunlara çözüm sınırları daha iyi korumak değil. Ortak bir iltica politikası ve duruşu gerekli." dedi.

Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopoulos tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde resmi törenle karşılanan Steinmeier, basın toplantısında konuştu.

Steinmeier, İngiltere'nin AB'den ayrılma (Brexit) kararıyla birliğin önemli bir zorlukla karşı karşıya bulunduğuna işaret ederek, geri kalan 27 üyenin birlik içerisinde mücadele etmesi çağrısında bulundu.

AB'nin karşılaştığı göç, istihdam ve kalkınma gibi sorunlara dikkati çeken Steinmeier, bu sorunlara cevaben "şimdiye kadarkinden farklı yanıtlar" verilmesi gerektiğini kaydetti.

Steinmeier, Yunanistan'ın sığınmacı krizinde kaldırdığı yüke değinerek, "Göç konusundaki sorunlara çözüm sınırları daha iyi korumak değil. Ortak bir iltica politikası ve duruşu gerekli." ifadelerini kullandı.

Avro Grubu toplantısında Yunanistan'ın kurtarma paketi müzakerelerine ilişkin anlaşmaya varılmasını sevinçle karşıladığını ifade eden Steinmeier, bunun güvensizlik ve belirsizliğe son verecek bir gelişme olduğunu vurguladı.

Pavlopoulos da Yunanistan'ın büyük fedakarlıklarla üzerine düşeni yaptığını belirterek, “Yunanistan'ın krizi aşacağından, AB ve Avro Bölgesinde kalacağından emin olmanızı istiyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :