Alman gazeteciler Konya’ya hayran kaldı

Alman gazeteciler Konya’ya hayran kaldı

Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Alman gazeteciler, Konya’nın tarihi ve turistlik yerlerini gezerek Konya’ya hayran kaldıklarını söylediler.

 

Alman gazeteciler ilk olarak Konya Gazeteciler Cemiyeti ziyaretini gerçekleştirerek, burada 15 Temmuz askeri darbe girişimini ve güncel konuları konuştular. Darbe girişiminin perde arkasının Alman basınında yeteri kadar yer almadığını, kendilerinin ise uluslararası ajansların haberlerine göre hareket ettiklerini  belirten Alman gazeteciler, bilinmeyen yönleriyle 15 Temmuz hakkında bilgi aldılar.  Orta Frankonya Emniyet Müdürü Jhonnes Rast, Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni beraberindeki heyetle birlikte Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve üyelerini ile birlikte fikir alışverişinde bulundular. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer ziyaret sırasında, 1997 yılından beri, kültür, ekonomi, idari konularında fikir alışverişi yapmak, iyi ilişkiler kurup geliştirmek amacıyla Nürnberg ve Antalya arasında başlayan kardeş şehir organizasyonlarına 12 yıldır resmi olarak devam ettiğini söyledi. Heyetle birlikte Konya'da 1 buçuk gün geçireceklerini dile getiren AGC Başkanı Yeni, ilk kez Antalya dışında başka bir şehri ziyaret ettiklerini belirtti”  Ziyaret, konuşmaların ardından sorulan soru ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

alman-gazeteciler-kelebeklere-hayran-kaldi-(3).jpg

KELEBEKLERE HAYRAN KALDILAR

Nürnberg Gazeteciler Kulübü, Konya Tropikal Kelebek Bahçesini ziyaret etti.

Konya’nın cazibe merkezlerinden biri olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni Nürnberg Gazeteciler Kulübü ziyaret etti. Almanya’nın Nürnberg kenti Gazeteciler Kulübü üyesi 20 gazeteci, Konya Tropikal Kelebek Bahçesine hayran kaldı. Kelebeklerin ve tropikal bitkilerin bol bol fotoğrafını çeken gazeteciler, gördükleri mucize karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

 

alman-gazeteciler.jpgBAŞKAN AKYÜREK: POLİTİKAMIZDA SİHİRLİ KELİME SEVGİDİR

Konya ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin misafiri olarak gelen Almanya’nın Nürnberg şehrinden gazetecileri ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, temel ilkelerinin insanların huzur, mutluluk ve barış içinde yaşaması olduğunu belirterek, “Politikamızda sihirli kelime sevgidir. Hazreti Mevlana’nın bakış açısı çalışmalarımızın temelini oluşturuyor” dedi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Alman gazetecilerle 12 yıldır karşılıklı ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan bu yılki ziyaretin büyük anlam taşıdığını dile getirdi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in basına her zaman destek olduğunu ve basın özgürlüğü açısından hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirterek, teşekkür etti.

BAĞLARI KUVVETLENDİRMEK GEREK

 Nürmberg Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sigi Zeluhefer, Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan ziyaretin bağları kuvvetlendirmek açısından önemli olduğunu söyledi. Konya’nın hızlı gelişim içinde olan güzel bir şehir olduğunu belirten Zeluhefer, “Konya’nın barış ve huzur şehri olduğunu öğrendik. Bu açıdan Nürmberg ile benzerlik taşıyor. Ortak yönlerimiz var. Burada bulunduğumuz için mutluyuz” dedi. Alman gazetecilerin sorularını da cevaplayan Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda misafirlerine Almanca ve Türkçe Mesnevi hediye etti.