Alanya'nın turistlerden boşalan sahilleri define avcılarına kaldı

Alanya'nın turistlerden boşalan sahilleri define avcılarına kaldı

Alanya'nın İncekum Plajı'nda turistlerin kasım ayıyla birlikte otellerine çekilmesi, plajın boş kalmasını fırsat bilen define avcılarını harekete geçirdi.

Alanya'nın turistik İncekum Plajı, kasım ayıyla birlikte yabancı turistlerin otellerine çekilmesiyle birlikte boş kaldı. Ancak plajın boş kalması, define avcılarının ilgisini çekti.

Sahilde turistlerin düşürdüğü metal eşyalar, altın bilezik, kolye, yüzük, gümüş ve madeni paraları arayan define avcıları, metal dedektörleriyle sahili karış karış geziyor.

d1.jpg

Define avcılarından biri, yaptıkları işin sadece hobi amaçlı olduğunu belirterek, "Turistleri rahatsız etmemek şartıyla, görevlilerle münakaşa etmeden arıyoruz. Hobi için yapıyoruz ama bir şey bulursak da kar" dedi. Şu ana kadar sadece 1 euro bulduğunu ifade eden avcı, her plajda benzer aramaların yapıldığını vurguladı.

Alanya'ya tatil için gelen bazı turistler, plajın boşalmasıyla define avcılarının ortaya çıktığını fark ettiklerini dile getirdi.

d2.jpg

Ankara'dan tatil için gelen Sadettin Eroğlu, "Turistler çekildiği zaman bunlar böyle türüyorlar. Sanırım yazın turistlerin düşürmüş oldukları ziynet eşyalarını arıyorlar. Birkaç defa bulduklarını da gördüm. Bunu geçim kaynağı yapmışlar" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.