AKUT'un arama kurtarma eğitimi sona erdi

AKUT'un arama kurtarma eğitimi sona erdi

Türkiye'nin değişik bölgelerinden 150 kişinin katıldığı eğitim, 3 gün sürdü

ANTALYA (AA) - Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlediği arama kurtarma eğitimi sona erdi.

Olimpos mevkisinde düzenlenen, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki 21 ekipten 150 kişinin katıldığı eğitim 3 gün sürdü. 8 ayrı istasyonda yapılan eğitimlerde, ekiplerin bilgi ve tecrübelerinin pekiştirilmesi, eksiklerinin giderilmesi ve yeni katılan personele deneyim kazandırılması sağlandı.

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin, başkanlığa seçildikten sonra ilk kez bu kadar kapsamlı bir eğitim düzenlediklerini belirtti.

Eğitimlerin geçmiş yıllarda da yapıldığını ifade eden Gökşin, "Olimpos'taki ip teknikleri eğitimi sona erdi. Ekiplerimiz tecrübelerini, ekibe yeni katılan arkadaşlarına aktardı. Bu tür eğitimlerimiz bundan sonraki süreçte de artarak devam edecek." dedi.

Gökşin, yeni dönemde kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleriyle iş birliğini geliştirerek, toplumda daha fazla yer almayı amaçladıklarını bildirdi.

AKUT Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitmen Recep Şalcı da kampta üç seviyede eğitimler yapıldığını söyledi.

Birinci seviyede, ip bilgisi ve iniş çıkış eğitimleri verildiğini anlatan Şalcı, "İkinci kısımda birebir kazazede kurtarma, kayalıkta kalmış birini kurtarma ve tahliyesi, üçüncü ileri seviye eğitimlerde ise gergin ip sistemleriyle makara sistemi kullanarak, kazazede ve yaralıyı sedyeye alma ve tahliyesi eğitimleri verildi. Üçüncü grup eğitimleri bitiren kursiyerlerimiz, kendi sahalarında operasyon yapabilecek seviyeye geldi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler