Akşehir Şehit Zeynep Sağır Anadolu İHL vizyoner 90 öğrencisini bekliyor!

Akşehir Şehit Zeynep Sağır Anadolu İHL vizyoner 90 öğrencisini bekliyor!

Konya'nın Akşehir İlçesinin proje okulu Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi, hangi alanda başarılı olduğunu tam olarak bilemeyen bir öğrencinin de tercih edebileceği tek okulu tercih edecek vizyoner 90 öğrencisini bekliyor

Konya'nın Akşehir İlçesinde eğitim veren Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretim hayatında birden fazla tipte okumak isteyen, herhangi bir alanda kendini başarılı bulan bir öğrencinin de, hangi alanda başarılı olduğunu tam olarak bilemeyen bir öğrencinin de tercih edebileceği tek okulu tercih edecek vizyoner 90 öğrencisini bekliyor.

Geçtiğimiz yıllarda yeni ve tam donanımlı binasına kavuşan Şehit Zeynep Sağır Anadolu İmam Hatip Lisesi, proje okul olarak eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürmekte. Alanında uzman öğretmenlerden oluşan öğretmen kadrosu okulun sunduğu gerek bina, gerek donanım imkânlarından da yararlanarak her yıl başarısını katlıyor. Hem akademik başarı, hem de sosyal ve kültürel alanlardaki başarılarla öğrencilerini bir üst öğretime hazırlıyor.

Okul hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Metin Tunçer, “Eğitimin bir süreç olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz ve öğrencilerimizin gelişimini buna göre planlıyoruz. Her öğrencinin bireysel ilgi ve yetenekleri farklıdır. Bu farklılıkları aynı potada eritmek eğitim – öğretim açısından doğru bir yaklaşım değildir. Okulumuza yerleşen öğrencilere öncelikle eğitim koçu öğretmen ataması görevlendirmesi yapıyoruz. Bu öğretmen öğrenciyi hem kendisi tanıyor, hem de öğrencinin kendisini tanımasına, ilgi ve yeteneklerinin farkına varmasına yardımcı oluyor. Kendisini tanıyan öğrenci gelecek ile ilgili planlamasını doğru bir şekilde yapıyor.”

AYNI ANDA İKİ OKUL

Öğrencilerimiz okul seçimi yaparken farklı bir alan isteyip, daha sonra bu kararları değişebiliyor. Örneğin öğrenci liseye geçerken sayısal bir alan yani Fen Lisesi tercihi yapıyor. Süreç içinde kendisini sözel alanda başarılı bulsa da değiştirme şansı olmuyor. Ya da bunun tersi de geçerli. Öğrenci liseye geçerken sözel bir alan yani Sosyal Bilimler Lisesi gibi okulları tercih ediyor. Süreç içinde sayısal alana yönelmek isterse yine değiştirme şansı bulunmuyor. Okulumuza yerleşen öğrenciler ise kendilerini tanıyıp, başarılı olacağı veya seçmek istediği meslek ile ilgili sayısal veya sözel alanda hatta yabancı dil alanında kendilerini yetiştirebilirler. Çünkü okulumuzda hem Fen Lisesi hem de Sosyal Bilimler Lisesi programı uygulanmaktadır. Öğrenciler bunlardan dilediğinde öğrenim görebilirler.

YENİ VE DONANIMLI OKUL

Okulumuz 2017 – 2018 öğretim yılında teknoloji ile donatılmış yeni binasına kavuştu. Geniş ve ferah sınıfları, spor salonu, bilgisayar laboratuvarı, fizik ve kimya laboratuvarı, ilgi sınıfları, kütüphanesi, soru çözüm ve etüd alanları olan bir okuldur. Gerek tiyatro faaliyetlerinde, gerekse kendilerini gerçekleştirecekleri profesyonel ses ve ışık sistemi ile donatılmış bir konferans salonuna sahibiz. Tabii bu imkânları en iyi şekilde değerlendiren tamamen kadrolu olan alanında uzman bir öğretmen kadrosuna sahibiz. Öğretmenlerimiz, çağın gerektirdiği bilgi birikimine sahip olmak için sürekli mesleki eğitimden geçmektedir.

ÖZGÜVENİ YÜKSEK ÖĞRENCİ

Öğrencilerimiz kendilerini tanıdıkça ihtiyaçlarını daha iyi anlıyor. Eğitim – öğretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencinin belirlediği ihtiyaçları için destek sağlıyoruz. Öğrencilerimiz dersler dışında hangi alanda kendini geliştirmek isterse okulumuzda o alanda gelişim sağlayabilir. Öğrencilerimiz okulumuzdan ayrılmak istemez. Gerek ders saatleri sonunda, gerekse hafta sonları okulumuzda öğrencinin ilgi isteğine göre kurslar vardır. Öğrencilerimiz geliştikçe kendilerine olan güvenleri artıyor ve toplumda daha kolay yer edinebiliyorlar. İl ve ilçede düzenlenen her panelde, her kültürel faaliyette, her sportif faaliyette mutlaka okulumuz öğrencileri vardır.

BARINMA İMKÂNI

Okulumuz ile aynı tarihte yapılmış olup, 2021 – 2022 öğretim yılında faaliyete girecek olan bir pansiyona sahibiz. Pansiyonumuzun tüm donanımları tamamlanmıştır. Odalarımız dörder kişilik olup, tuvalet ve banyosu odanın içindedir. Pansiyonumuz, öğrencilerimize lüks bir otel konforunu sağlamaktadır.

OKUL KONTENJANI

Okulumuza gerek çevre il ve ilçelerden, gerekse ülkenin dört bir yanından büyük bir teveccüh göstermektedirler. Biz bu ilgiden memnunuz. Bu teveccühün karşılığını vermek için eğitim kadromuz büyük bir efor sarfetmektedir. Maalesef tüm istekli öğrencilere cevap veremiyoruz. Okulumuz bu öğretim yılında dokuzuncu sınıfa sadece 90 öğrenci alabilmektedir.

VİZYONER ÖĞRENCİ

Zaman içinde kişilerin ilgi ve isteği değişmektedir. Çağımız da bilgi ve teknoloji çağı olunca bu isteğin değişimi de hızlı olmaktadır. Geleceği ile yeni bir isteği olan öğrencinin okul derslerinin de buna paralel olarak değişebilmesi gerekir. Okul müfredatı dinamik olarak hızla değişebilecek ve öğrencinin geleceğine göre şekillendirebilecek tek okuluz. Herhangi bir alanda kendini başarılı bulan bir öğrencinin de, hangi alanda başarılı olduğunu tam olarak bilemeyen bir öğrencinin de tercih edebileceği tek okuluz. Çünkü değişen istek ve ihtiyaçlara göre düzenleyebildiğimiz bir müfredat sistemimiz var. Örneğin salgın döneminde bir çok okul ve öğrenci geleceği ile ilgili kaygı duyarken, bizim öğrencilerimiz ihtiyaca göre şekillenen müfredatıyla çok rahat bir dönemi geride bıraktılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.