Aksaray’da toplu nikah töreni

Aksaray’da toplu nikah töreni

AKSARAY (AA)- Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 8 çift için nikah töreni yapıldı. Aksaray Valisi Aykut...

AKSARAY (AA)- Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte 8 çift için nikah töreni yapıldı.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, belediye nikah salonundaki törende yaptığı konuşmada, evlilik müessesesinin hem dini açıdan hem de gelenekler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Evlilik müessesesinin güçlü olmasıyla toplum yapısının güçlü olmasının doğru orantılı olduğunu ifade eden Pekmez, "Bugün 8 çiftimizin resmi nikahlarını kıymış olacağız. Dün dünya kadınlar günüydü. Medeni kanunla birlikte kadınlarımıza birçok hak tanınmıştır. En önemli haklardan biri de resmi nikah. Evlilik müessesinin mutlaka resmi nikahla karşılanması çok önemli. Çiftlerimize bu vesileyle huzurlu kalabalık bir aile diliyorum." diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından 8 çiftin nikahı kıyıldı. Çiftlere valilik tarafından yarım altın hediye edildi.

Törene, Aksaray Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Belediye Başkanının eşi Hasibe Yazgı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fazilet Zehra Köktaş ve çiftlerin aileleri katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler