Aksaray'da sebze fidesi dağıtıldı

Aksaray'da sebze fidesi dağıtıldı

AKSARAY (AA)- Aksaray’da 302 dekar alanda yetiştirilmek üzere 44 çiftçiye, 569 bin 420 adet çeşitli türlerde sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapıldı....

AKSARAY (AA)- Aksaray’da 302 dekar alanda yetiştirilmek üzere 44 çiftçiye, 569 bin 420 adet çeşitli türlerde sertifikalı sebze fidesi dağıtımı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fide dağıtım töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Özel İdaresi kaynakları kullanılarak, 2 dekar olması şartıyla çiftçilere her yıl sertifikalı sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplamda, 44 çiftçiye 302 dekar alanda yetiştirilmek üzere 569 bin 420 adet çeşitli türlerde sebze fidesi dağıtımı yapacaklarını ifade eden Zabun, dağıtılan fideler için yüzde 50 çiftçi katkısı alındığını, il genelinde yüzde 2,5 olan sebze yetiştiriciliği oranının daha yükseğe çekmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Vali Aykut Pekmez üreticilere hayırlı olması dileğinde bulunarak, Aksaray'da tarım ve hayvancılık alanında üreticileri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından hak sahibi çiftçilere sebze fidelerinin dağıtımı Vali Aykut Pekmez ile Ziraat Odası Başkanı Emine Koçak, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin tarafından yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler