Aksaray'da acemi erler yemin etti

Aksaray'da acemi erler yemin etti

AKSARAY (AA) - Aksaray İl Jandarma Komutanlığında acemi eğitimini tamamlayan kısa dönem 46 asker, düzenlenen törenle yemin etti. Aksaray Atatürk Spor Salonu'nda...

AKSARAY (AA) - Aksaray İl Jandarma Komutanlığında acemi eğitimini tamamlayan kısa dönem 46 asker, düzenlenen törenle yemin etti.

Aksaray Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 368'nci kısa dönem erler, yemin etti.

Binbaşı Hacı Mehmet Demir, törende yaptığı konuşmada, kahraman Mehmetçik'in, her zaman görevini en iyi şekilde yapacağını söyledi.

Türk milletinin ve bağımsızlığın sembolü şanlı bayrağın gölgesinde görev yapacak Mehmetçik'in yemin ettiğini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Anne, baba ve konukların huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza verip, gerektiğinde vatan ve millet uğruna seve seve canımızı vereceğimize namus ve şeref üstüne yemin edeceksiniz. Kutsal askerlik yeminini ederek vatan hizmeti görevini sizlerden önceki büyüklerinizden devralarak askerlik süresince bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getireceksiniz. Kahraman Mehmetçiklerim, görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, askerliği kendinize rehber edineceğinizden ve yemininize sağdık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur."

Konuşmanın ardından birliğe ilk katılan jandarma ere hediyesi Aksaray Jandarma Komutanı Yarbay Fuat Anık tarafından verildi.

Aileleriyle bir araya gelerek hasret gideren askerler, yakınları ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :