Akdeniz'deki yasa dışı geçişler

Akdeniz'deki yasa dışı geçişler

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Suriye uyruklu 100 kişinin yakalanmasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı

HATAY (AA) - Hatay'ın Samandağ ilçesinde Suriye uyruklu 100 kişiyi tekneyle yasa dışı yollarla yurt dışına götürmek istediği ileri sürülen 4 kişi gözaltına alındı.

Valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanlığı tarafından Samandağ ilçesi sahil kesiminden bir grup göçmenin yasa dışı yollardan yurt dışına çıkacağı bilgisinin alınması üzerine operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda Suriye uyruklu 100 kişinin yakalandığı bildirilen açıklamada, ''Operasyonda 40 çocuk, 39 erkek ve 21 kadın olmak üzere 100 Suriyeli şahıs yakalanmıştır. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından şahıslar ilçe jandarma komutanlığına teslim edilirken olayla ilgili olarak 4 şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.

Güvenlik güçleri dün Samandağ Çevlik Limanı'nda bulunan bir teknede çok sayıda yabancı uyruklu kişinin bulunduğu yönünde bilgi edinmesi üzerine söz konusu tekneye operasyon düzenlemiş, yapılan aramda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli uyruklu 100 kişi yakalamıştı.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler