Akdeniz Üniversitesi'ndeki üçüncü çift kol nakli

Akdeniz Üniversitesi'ndeki üçüncü çift kol nakli

Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen gencin bağışlanan kollarının başarılı bir şekilde nakledildiği Mustafa Sağır'ın, kollarını ilk kez gördüğü ve çok heyecanlandığı bildirildi- Doç. Dr. Özkan:- "Ameliyattan sonra hemen ellerini görmek istedi, ellerini görü

ANTALYA (AA) - Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen gencin bağışlanan kollarının başarılı bir şekilde nakledildiği Mustafa Sağır'ın kollarını ilk kez gördüğü bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır'ı dün servise aldıklarını ve hastanın kendinde olduğunu söyledi.

Gelecek hafta itibarıyla fizyoterapiye başlayacaklarını anlatan Özkan, "Servise aldık, gayet kendinde. Yemek yemeye başladı. Fizyoterapiyle başlayacağız, en önemli süreç bu. Sinir iyileşmesini bekliyoruz. Sinirler iyileştikten sonra hareketler başlıyor. Tamamen hareketini kazanması da altı aydan sonra başlıyor. Bir yıl sonra da tamamen tamamlanacak" diye konuştu.

Özkan, Sağır'ın daha detaylı hareketleri yapabilmesinin beş yılı bulacağını belirterek, şunları söyledi:

"Ameliyattan sonra hemen ellerini görmek istedi, ellerini görünce çok mutlu oldu. 'Cihan'dan (Türkiye'nin ilk çift kol nakli olan hastası) daha iyi mi' diye bana sordu. İkisi de çok iyi. Çok mutlu. Kollarını ilk kez gördü. Onun için uzun zamandan beri eksiği olan bir dokunun yerine gelmesinin verdiği bir şaşkınlık vardı. Hem şaşkın hem çok mutlu."

Mustafa Sağır'ın patlamadan sonra nişanlısından ayrıldığını hatırlatan Özkan, "En büyük hedefi bir aile kurmak. Umarım onun da bir ailesi, çocukları olur. Normal güzel bir hayat yaşamaya başlar" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler