Akdeniz Üniversitesinde çocukların eğitimi için uluslararası toplantı

Akdeniz Üniversitesinde çocukların eğitimi için uluslararası toplantı

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde bilim, teknoloji merakı olan çocuklar için eğlenceli, bilgilendirici dijitalleştirilmiş eğitsel...

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde bilim, teknoloji merakı olan çocuklar için eğlenceli, bilgilendirici dijitalleştirilmiş eğitsel öyküler oluşturmak amacıyla yürütülen uluslararası "CURIKIDS" projesinin eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "KA220 - Okul Eğitiminde İş Birliği Ortaklıkları" CURIKIDS projesinin eğitici eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi ev sahipliğinde 25-29 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim toplantısında Akdeniz Üniversitesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanı sıra İtalya, İspanya Portekiz'den katılımcılar yer aldı.

CURIKIDS projesi, pedagojik açıdan eğlenceli, bilgilendirici ve dil ögeleri açısından zengin, öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli çok dilli okuryazarlık etkinliklerine olan merakını pekiştirecek dijitalleştirilmiş eğitsel öyküler oluşturmak ve bu öyküleri kullanıma sunmayı hedefliyor. Meraklı Çocuklar için Etkileşimli Dijital Kitaplık ile Birleştirilmiş FETEMM Eğitimi (CURIKIDS: Integrated STEM Education with an Interactive Digital Library for Curious Kids) adını taşıyan proje, Akdeniz Üniversitesi koordinatörlüğünde Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, UNIBA-Bari Aldo Moro Üniversitesi (İtalya), AIJU (İspanya), Euro-Net (İtalya) ve Lusofono Üniversitesi (Portekiz) iş birliğinde yürütülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.