Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası

Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası

- Organizasyon, 23-26 Şubat'ta Antalya'da düzenlenecek- Türkiye Oryantiring Federasyonu Sportif Direktörü Güler:"Her gün ayrı bir yerde olmak üzere Antalya'ya dört günlük dolu dolu oryantiring yaşatacağız"

ANTALYA (AA) - Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası, 23-26 Şubat'ta Antalya'da yapılacak.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Sportif Direktörü Veysel Güler, Akdeniz Kent Parkı'nda düzenlenen basın toplantısında, şampiyona ve Uluslararası Antalya Oryantiring Günleri organizasyonuyla ilgili bilgiler verdi.

Şampiyonaya 200 yabancı ve Türkiye'nin 81 ilinden bin 800 sporcunun katılacağını ifade eden Güler, "Şampiyonada, dünya sıralamasına puan veren üç yarışımız olacak. Her gün ayrı bir yerde olmak üzere Antalya'ya dört günlük dolu dolu oryantiring yaşatacağız." dedi.

Güler, yurt dışından Türkiye'ye tereddütle bakanları da Antalya'ya çekeceklerini belirterek, "Ülkemizin bütün alanlarının rahatlıkla oryantiring yapabilecek seviyede olduğunu göstereceğiz. Bu alternatif turizme de çok güzel bir katkı sunacaktır." diye konuştu.

Dünya Gençler Oryantiring Şampiyonası, Dünya Kayak Oryantiring Şampiyonası ve Dünya Gençler Kayak Oryantiring Şampiyonası'nı Türkiye'de yapmak için Uluslararası Oryantiring Federasyonuna müracaat ettiklerini bildiren Güler, temmuz ayındaki genel kurulda bu başvuruların değerlendirileceğini kaydetti.

Öte yandan, Antalya Okullararası Oryantiring İl Şampiyonası, Akdeniz Kent Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 25 okuldan 200 sporcu katılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler