Akçakoca'da bayram tatili yoğunluğu

Akçakoca'da bayram tatili yoğunluğu

Sıcaklığın ortalama 35, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceye ulaştığı ilçede, Çuhallı ile Ceneviz Kalesi plajları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden Akçakoca'da, sahillerde ve otellerde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor.

Sıcaklığın ortalama 35, deniz suyu sıcaklığının ise 21 dereceye ulaştığı ilçede, Çuhallı ile Ceneviz Kalesi plajları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili dolayısıyla Akçakoca'ya rağbet olduğunu ve plajların dolduğunu söyledi.

Turist akımının kış aylarında yaptıkları çalışmaların meyvesi olduğunu savunan Özcan, "Kış aylarında sezon için ciddi çalışmalar içerisine girdik. Kaymakamlığımız, belediyemiz ve turizm derneği olarak bizler ve diğer tüm sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa ve organize bir şekilde büyükşehirlerde reklam ve tanıtım çalışmaları yaptık. Bütün tur operatörleri ile tek tek iletişime geçtik, görüşmeler gerçekleştirdik. Tüm bunların meyvesini bu yaz görmeye başladık." diye konuştu.

Plajlarda güvenlik tedbirlerinin alındığını belirten Ömer Özcan, şöyle devam etti:

"Plajların güvenliği kaymakamlığımız ve belediyemiz tarafından sağlanıyor. Boğulma vakalarının en aza indirmek, hatta hiç olmaması için 15 cankurtaran ve 6 adet jetski ile sahilerimizin güvenliği sağlanıyor. Otellerimiz yüzde 100 doluluk oranına sahip. Nüfusumuz da ciddi oranda artış gösterdi. Akçakoca, Ramazan Bayramı'nı dolu dolu geçirecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler