AK Parti'nin Yalova mitingi

AK Parti'nin Yalova mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3)- "Güçlü hükümet sistemi ülkemizi bölgesinde ve dünyada siyasette, demokraside ve güvenlikte çok daha etkin konuma getirecek"- "Bu değişimden Türkiye kazanacak, millet kazanacak"- "Türkiye için yeni ve parlak günler 1

YALOVA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Güçlü hükümet sistemi ülkemizi bölgesinde ve dünyada siyasette, demokraside ve güvenlikte çok daha etkin konuma getirecek. Bu değişimden Türkiye kazanacak, millet kazanacak." dedi.

Yıldırım, partisinin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde, kentte yapılacak 400 yataklı şehir hastanesinin temelinin bu yıl içinde atılacağı bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hız ve güç katacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Türkiye için yeni ve parlak günler 16 Nisan'dan sonra başlayacak. Bu sistemle demokrasimiz daha da gelişecek" diye konuştu.

Yeni sistemle "zırt pırt seçim konuşulmayacağını", milletin önüne 5 senede bir sandığın getirileceğine değinen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Yönetimde istikrar ve dinamizm olacak. Cumhurbaşkanı ile milletvekilleri aynı gün seçilecek. Seçim akşamı hükümet de milletvekilleri de belli olacak. Artık seçim ertesi hükümet işbaşı yapacak, memleket, millet için 15 Temmuz'un bekçileri, 16 Nisan'ın emekçileri gençlerimiz, kadınlarımız için iş başı yapacak. Cumhurbaşkanı-Meclis arasında bir denge kurulacak, uzlaşma olacak. Bu uzlaşma her şeyi değiştirecek ve ülke bundan kazanacak. Siyaset kurumları kendini yenilemek durumunda kalacak, yenilenmeyenler tarihin tozlu sayfaları içinde kaybolup gidecek. Bugüne kadar değişime direnenler milletin hizasına gelmek zorunda kalacak. Ezber siyaseti yapanlar ya siyaset sahnesinden yok olup gidecek ya da milletin istikametine gelecek."

- "Bu değişimden Türkiye kazanacak"

Başbakan Yıldırım, hızlı karar alan, icraat yapan etkin bir yönetim modelinin hayata geçirileceğini belirterek, "2023 ve daha ilerisi hedeflere ulaşma hızımız artacak, kalkınma ivmesi kazanılacak" dedi.

Değişiklikle "Meclisin asıl işine bakacağını" belirten Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hükümeti millet adına denetleyecek, kanunları yapacak. Artık kanunlar hükümet değil, milletvekilleri tarafından Meclise verilecek. Meclis aynı zamanda seçilmiş cumhurbaşkanı ve onun bakanlarını da denetleyecek. Karşılıklı seçim yenileme hakkıyla cumhurbaşkanının hem de Meclisin birlikte seçimlerinin yenilenmesi sağlanmış olacak. Birlikte seçimlerin yenilenme şartı krizleri aşmak, uzlaşmayı sağlamak için önemli bir araç olacak. Hükümet ve Meclisin uyumlu çalışması Türkiye'yi uçuracak. Güçlü hükümet sistemi ülkemizi bölgesinde ve dünyada siyasette, demokraside ve güvenlikte çok daha etkin konuma getirecek. Bu değişimden Türkiye kazanacak, millet kazanacak."

Yıldırım konuşmasının sonunda alandakilerin, "Kararımız net, oyumuz? Gücümüz millet, oyumuz? Demokrasiye? Daha çok aş, daha çok iş, daha çok hizmet için? Lider ülke Türkiye için? Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan için?" kararlarını sordu. Alanı dolduran kalabalık Yıldırım'a "Evet" karşılığını verdi.

- Notlar

Başbakan Yıldırım, miting alanına eşiyle gelmesinin ardından platforma çıkarak alandakileri selamladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na, dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı posterler asıldı. Alanda, AK Parti Yalova İl Teşkilatınca hazırlanan "Daima millet, kararımız evet", "Önce memleket tabii ki evet" yazılı pankartlar yer aldı. Miting kapsamında denizden, sahil güvenlik ve deniz polisince botlarla tedbir alındı.

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından eşi Semiha Yıldırım ile alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, milletvekilleri ile diğer yetkililer katıldı.

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler