AK Parti'nin Çankırı mitingi

AK Parti'nin Çankırı mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)"Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara, Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi, bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi"- "Şunu Avrupa'nın bazı ülkel

ÇANKIRI (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirterek, "Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara, Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi, bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Terörle mücadele kararlılığının tam olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Terör neredeyse ister yurt dışında ister yurt içinde, oralara gideceğiz, inlerini başlarına geçireceğiz. Suriye'de Fırat Kalkanı ile başarılı bir operasyon yapıp DEAŞ terör örgütünü nasıl yok ettiysek, diğerlerini de aynı şekilde halledeceğiz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, birilerinin ​teröristlerle iş tutabileceğini dile getirerek, "Ama Türkiye Cumhuriyeti terörle asla iş tutmayacak kadar büyük bir devlettir. Terörle mücadelemizin ülke güvenliği olduğu kadar, bölge güvenliği ve dünya barışı için önemi büyüktür." ifadesini kullandı.

Bazı ülkelerin, "Avrupa değerleri, özgürlük, insan hakları" söylemlerinde bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Ama onların gerçek yüzünü şu bir haftada gördük, Almanyası, Hollandası, İsviçresi. Mesele Türkiye olunca nasıl birden bire diktatörleştiklerini, nasıl yasakçı bir uygulamaya geçtiklerini hep beraber gördük değil mi? Oralarda 'hayır' demek serbest, 'evet' demek yasak. Bunların fikir özgürlüğünden, hürriyetlerden, insan haklarından anladığı bu kadar." değerlendirmesini yaptı.

Mevlana'nın "Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol" sözlerini hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"Ey Hollanda, ey Almanya. Özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Türkiye'ye düşman olanları, teröristleri koruyup kollayacaksınız, cirit atacaklar, bakanlarımız geldiğinde de yolunu keseceksiniz, konuşturmayacaksınız. Orada yapılanları görüp bakanlarımıza destek olmaya gelen soydaşlarımızın, gurbetçilerimizin üzerine de atlarınızla itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık, bu yasakçı zihniyet Avrupa için kara bir lekedir. Hiç merak etmeyin, Türkiye büyük bir devlet. Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye'ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara, Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi, bir müddet daha ırkçılığı Avrupa'da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın, bu düşmanca politikalar, İslam düşmanlığı, Türk düşmanlığı, İslam korkusu sizi doğru bir sonuca götürmez."

- "Bu yapılanları bir kenara yazdık"

Bölgesel barış ve küresel kardeşlik için din, mezhep ve görüş farklılıklarının bir tarafa bırakılmasının önemine değinen Başbakan Yıldırım, "Çünkü biz aynı yaratanın kullarıyız, yaratandan ötürü birbirimizi seveceğiz. Şunu Avrupa'nın bazı ülkeleri hiç unutmasın; bu yapılanları bir kenara yazdık, gerektiği zaman gerekli karşılıkları da verildi, verilmeye devam edecek." dedi.

Alandakilere "Bu baskıcı tutuma en güzel cevabı vermeye hazır mısınız?" diye soran Yıldırım, "evet" yanıtı üzerine, "Eminim ki, Avrupa'da yaşayan 5 milyon kardeşimiz de bunları takip ediyor, onları sakin olmaya, kışkırtmalara aldırış etmemeye davet ediyorum." diye konuştu.

Gurbetçilere de seslenen Başbakan Yıldırım, "Vereceğiniz cevap seçiminiz olsun. 16 Nisan'da vereceğiniz cevap, Avrupa için en iyi ibret olsun" ifadelerini kullandı.

Alandakilerin, "Ak gençlik seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Yıldırım, "Ey Hollanda, Rotterdam oradaysa Çankırı burada, yarenler diyarı burada." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın "16 Nisan'da büyük Türkiye'nin önünü açmaya hazır mıyız, yeni bir dirilişe, yükselişe var mıyız" sorusuna alandakiler "evet" karşılığını verdi.

(Sürecek)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler