AK Parti'li Karaburun yaralı ata sahip çıktı

AK Parti'li Karaburun yaralı ata sahip çıktı

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Çanakkale'de sahibi tarafından terk edilen yaralı atın tedavisinin yapılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'dan yardım istedi- Yaralı at, Ankara Hipodrumu'nda 7 saat süren başarılı bir ameliya

TBMM (AA) - AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Çanakkale'de sahibi tarafından terk edilen yaralı atın tedavisinin yapılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan yardım istedi. Karaburun, Ankara Hipodrumunda 7 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından atın kurtarıldığını bildirdi.

Karaburun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale'de bir atın, yaralı olduğu için sahibi tarafından terk edildiğini, söz konusu atın kurtarılması için, Son Şans Engelli Hayvanları Koruma Derneği'nin kendisine ulaştığını anlattı.

Bunun üzerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan yardım istediğini belirten Karaburun, ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Salcı'nın, atın tedavisini üstlenmesi için girişimde bulunduğunu söyledi.

Karaburun, tüm bunlarla birlikte, hayvanseverlerin de desteği ile söz konusu atın, geçen hafta sonu Türkiye Jokey Kulübüne ait Ankara Hipodrumu'nda yaralı ayağının ameliyat edildiğini belirtti. Karaburun, 7 saat süren başarılı bir ameliyatın atın kurtarıldığını bildirdi.

Yaralı ata "Yavuz" isminin konulduğunu, Yavuz atın tekrar yürümesini ve koşmasını beklediklerini belirten Karaburun, "Yavuz'un tedavisi ve ameliyatı bir ilk özelliği taşıyor. Bacağı kırılan ya da kesilen atlar maalesef uyutulup, ölüme terk ediliyordu. Bu tedavi bir örnek olarak hayvan tedavisi noktasında ülkemize artı bir değer katacaktır. Tedavide desteklerini esirgemeyen Bakanımıza, Türkiye Joker Kulübüne, Son Şans Engelli Hayvanları Koruma Derneğine, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ve Doç. Dr. Hakan Salcı'ya teşekkür ediyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler