AK Parti'de misafirleri "melek yüzlü" Serpil karşılıyor

AK Parti'de misafirleri "melek yüzlü" Serpil karşılıyor

AK Parti Genel Merkezi'nde danışma bankosunda görev yapan down sendromlu Serpil Akya Taner, güler yüzüyle ziyaretçilere mihmandarlık yapıyor - Taner, "İyi ki gelmişim" dediği AK Parti Genel Merkezi'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile tanış

ANKARA (AA) - AYNUR EKİZ-MUHAMMED TORUNTAY- AK Parti Genel Merkezi'nde Ar-Ge ile Mali ve İdari İşler Biriminin ortak danışma bankosunda görev yapan down sendromlu Serpil Akya Taner, güler yüzü ve sempatik tavırlarıyla misafirleri karşılayarak kapılarını açıyor ve onları görüşmek istedikleri kişilere yönlendiriyor.

Genel merkezin 5'inci katında bulunan danışma bankosunda misafirleri karşılayan Taner, nisan ayında görevine başladı.

Önceki iş yerinde maaş alamayınca iş aramaya başlayan Taner, bir akrabasının yönlendirmesiyle AK Parti Genel Merkezi'ne iş başvurusunda bulundu.

Başvurusu kabul edilince iki birimin ortak danışma bankosunda işe başlayan Taner, karşıladığı misafirlere mihmandarlık yapıyor.

Taner, "İyi ki gelmişim" dediği AK Parti Genel Merkezi'nde, bankoda görevli çalışma arkadaşlarıyla uyum içinde çalışıyor.

Serpil Akya Taner, yaptığı işten dolayı fazla yorulmadığını, iş yoğunluğu olduğu zamanlarda arkadaşlarına yardım etmeye çalıştığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ı görmediğini dile getiren Taner, her ikisi ile de tanışmayı çok istediğini aktardı.

- "Yaşıtı genç kızlar ne yapıyorsa o da onu yapmak istiyor."

Küçük yaşta babası ve annesi ayrılan Taner, annesinin yoğun çabası ve ilgisi sayesinde yaşıtlarıyla aynı aktiviteleri yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hayatını kızına adadığını ifade eden anne Derya Öztürk, Serpil'in iyi bir eğitim alabilmesi için ilk senelerde okullarda çok büyük zorluklar yaşadıklarını ve dışlanmalarına rağmen pes etmediklerini söyledi.

Serpil'in Kız Meslek Lisesi mezunu olduğunu belirten Öztürk, lise yıllarında bir öğretmeninin "Serpil bu okula neden geliyor ki gitsin engelli okullarına" sözlerinin kendilerini çok üzdüğünü aktardı.

Öğretmenlerden duydukları bu sözlerin down sendromlu anneleri çok kırdığına dikkati çeken Öztürk, "Öğretmenlerin bu çocuklara ve ailelerine karşı biraz daha anlayışlı olmasını istiyorum." dedi.

Serpil'i sosyal hayata kazandırmak ve insanlarla ilişkilerini geliştirmek adına çeşitli sosyal aktivitelere yönlendirdiğini anlatan Öztürk, "Yaşıtı genç kızlar ne yapıyorsa o da onları yapmak istiyor." diye konuştu.

Serpil'in iyi bir yüzücü olduğunu belirten Öztürk, kızının 2 sene boyunca çeşitli tiyatrolarda rol aldığını, Türkiye turnesine dahi çıktığını kaydetti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler