AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin:

AK Parti Sivas İl Başkanı Şahin:

"Sivasın her tarafına yayılarak cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için neden gerekli olduğunu halkımıza birebir anlatacağız. Ondan sonra da sandıktan çıkan ne ise ona razıyız."

SİVAS (AA) - AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Sivas'ın her tarafına yayılarak cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için neden gerekli olduğunu halka birebir anlatacaklarını bildirdi.

Başkan Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişikliğinin meclisten geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasına sunulduğunu ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 60 günü takip eden ilk pazar günü halk oylaması yapılacağını anımsattı.

AK Parti olarak halk oylamasıyla ilgili çalışmalara başladıklarını aktaran Şahin, "Özellikle genel merkezimizde teşkilatımızın bütün kademeleri eğitime alınmakta. Salı günü de bütün ülke genelinde ki ilçe başkanlarımıza eğitim verilecek." ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü kentte yerel yönetimlerle ilgili belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılarının eğitimlerinin gerçekleştiğini hatırlatan Şahin, şunları kaydetti:

"Bu eğitim süreçleri aynı şekilde devam edecek, diğer taraftan da seçim koordinasyon merkezimizi kurmakla meşgulüz. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra da inşallah 19 Şubat'ta Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantımızla birlikte çalışmalarımıza start vereceğiz. Sivasın her tarafına yayılarak cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için neden gerekli olduğunu halkımıza birebir anlatacağız. Ondan sonra da sandıktan çıkan ne ise ona razıyız. İnşallah Sivaslılar olarak cumhurbaşkanlığı sistemine destek vereceğimizi ümit ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :