AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplantısı

AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun:- "(Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı) Bu coğrafyada yaşamak pahalı, bedeli ağır. Bunun ne kadar ağır olduğunu daha dün Federal Alman Parlamentosu'nda gördük. Her zaman bize dost gibi görüne

KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı hakkında, "Bu coğrafyada yaşamak pahalı, bedeli ağır. Bunun ne kadar ağır olduğunu daha dün Federal Alman Parlamentosu'nda gördük. Her zaman bize dost gibi görünen ve bizi 1. Dünya Savaşı'na sanki aynı taraftaymışız gibi sokup, Osmanlı'yı dağıtan, dost gibi görünen Almanya. Almanya sadece bir semboldür. Onun için bu coğrafyada gözümüzü dört değil, sekiz açmamız gerekiyor." dedi.

Sorgun, Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Konya İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesine emek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin çok önemli, değerli bir coğrafya olduğunu belirten Sorgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu coğrafya dünyanın merkezi. Bu coğrafyada yaşamak pahalı, bedeli ağır. Bunun ne kadar ağır olduğunu daha dün Federal Alman Parlamentosu'nda gördük. Her zaman bize dost gibi görünen ve bizi 1. Dünya Savaşı'na sanki aynı taraftaymışız gibi sokup, Osmanlı'yı dağıtan, dost gibi görünen Almanya. Almanya sadece bir semboldür. Onun için bu coğrafyada gözümüzü dört değil, sekiz açmamız gerekiyor. Bugün bir seçim görünmüyor ama 3 sene sonra seçimlerin anası var. Onun için bugünden çalışmamız gerekiyor. Prensibimiz; hiç seçim olmayacakmış gibi dingin, kararlı, vakarlı ama yarın da seçim varmış gibi hazırlıklı olmak. Hiç durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz."

- "Bu isimler o tarihin içerisine altın harflerle yazılacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise partilerinde siyaset yapmanın bir ayrıcalık olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin AK Parti'den önce ekonomi, sağlık, ulaşım gibi birçok alanda iflasın eşiğine geldiğini aktaran Ataş, 2002 yılında umut ışığı olarak doğan AK Parti'nin, Türkiye'yi bugünkü noktaya getirdiğini vurguladı.

AK Parti'nin her kademesinde görev yapan bütün kadroların tebrik edilmesi gerektiğinin altını çizen Ataş, şunları kaydetti:

"Bugün içinde bulunduğumuz siyasi tarih 20 yıl sonra yazıldığı zaman, bu isimler o tarihin içerisine altın harflerle yazılacak. Bizi bugünlere getiren, fedakarlıklarımızdır. Biz, tüm isimsiz kahramanların, 'AK Parti iktidardan uzaklaşmasın, Recep Tayyip Erdoğan üzülmesin' diye gece gündüz her türlü fedakarlığı yapan kutlu yolculuğun yolcularıyız. Makam mevki için siyaset yapan insanlar değiliz. Dünya ne padişahlara, ne sultanlara kaldı, bize de kalmayacak. İşte bu anlayış içerisinde siyasi yolculuğumuzu yaparsak, her şey daha anlamlı olacaktır. Biz sadece Allah'ın ve milletin rızasını kazanmak için siyasete bakarsak siyaset anlamlı olur. AK Parti olarak biz bu anlayışla siyasete bakıyoruz."

Toplantıya, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :