AK Parti Genel Sekreteri Gül:

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

''Vatandaşımızın bu FETO’cu teröristlere karşı dik duruşu çok anlamlı biz şu an ikinci kurtuluş savaşı veriyoruz"

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Genel Sekreteri Abulhamit Gül, ''Vatandaşımızın bu FETO’cu teröristlere karşı dik duruşu çok anlamlı biz şu an ikinci kurtuluş savaşı veriyoruz" dedi.

Gül, Nizip ilçesinde düzenlenen demokrasi nöbetinde, Türk milletinin büyük desteğiyle Türkiye'nin geleceğine darbe vurmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğini söyledi.

Darbecilerin milleti hesap edemediğini vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

''Onlar kurşuna kafa tutan ve tankın önüne yatan aziz milleti unuttular. Onlar o gece göğsünü bu hayasızca akına siper ederek bu FETO’cu terör örgütüne karşı duran emniyet güçlerimizi, polislerimizi unuttular. Ama bizler polisiyle, askeriyle, halkın el birliğiyle bu darbe girişimini püskürttük. Bu aziz millet anayasaya göre de bütün komutanların üstünde olan başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan'ın o gün sokaklara çıkın demokrasi nöbeti tutun çağrısı üzerine sokağa çıkmış ve o çağrının ardından halk bu darbecilere haddini bildirmiştir.''

Mecliste çalıştıkları sırada üzerlerine bombalar yağdığını hatırlatan Gül, şunları kaydetti:

''Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalayan bu FETO’cu teröristlerin yaptığını Yunan yapmadı. Bunların yaptığını Fransız yapmadı. Bunlar başka bir şey işte. Bu nedenle vatandaşımızın bu FETO'cü teröristlere karşı bu dik duruşu çok anlamlı biz şu an ikinci kurtuluş savaşı veriyoruz. Bu mücadeleyi öyle bir şekilde vermeliyiz ki değil darbe yapmak aklından dahi geçirecek hiç kimse kalmamalı. İnşallah bunu da hep birlikte başaracağız."

Gül, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başının asla öne eğilmeyeceğini dile getirerek, "Türkiye'yi kimse Suriyelileştiremeyecek. Hep birlikte bunu başaracağız. Partiler gelir gider makamlar geçer ama bu ülke giderse hangi partiden olursak olalım çocuklarımız gider, bayrağımız gider onun için buna asla izin vermeyelim. Bundan sonra birliğimizi ve beraberliğimiz daha fazla güçlendireceğiz. Daha fazla birbirimize kenetleneceğiz. Allah’ın izniyle bu hainlerin organize darbe girişimlerini püskürttük ama provokasyonlarına asla gelemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :