AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Almanya’da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker Almanya’da

Eker: - "Bu, Avrupa Birliği düşüncesine, demokratik değerlere evrensel hukuka aykırı bir tutumdur. Özellikle ifade etmek istiyorum. Bu Avrupa'nın kendisi için de, Avrupa’nın geleceği için de fevkalade vahimdir ve üzücüdür" - "Vatandaşlarımızla bizim gönül

HANNOVER (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Almanya'da Türk siyasetçilerin konuşma yapacağı salonların iptal edilmesine ilişkin "Bu, Avrupa Birliği düşüncesine, demokratik değerlere, evrensel hukuka aykırı bir tutumdur." dedi.

Eker, Almanya'nın Hannover kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'nde cuma namazı sonrasında vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Eker, Türkiye Cumhuriyeti'nde bir halk oylaması yapılacağına ve Almanya'da 1 milyon 440 bin Türk seçmenin bulunduğuna işaret etti.

Bu insanların halk oylamasında veya seçimlerde oy kullanmalarının demokratik hak ve ödevi olduğunu vurgulayan Eker, "Halk oylamasında tercihlerini yaparken bu kardeşlerimizin neyin tartışıldığını, neye evet diyeceklerini bilmeleri en doğal haklarıdır. Bu manada burada düzenlenen toplantılarda yapılan görüşmelerin mahiyeti budur. Bu halk oylamasında vatandaşlarımızın demokratik haklarını kullanmalarına yardımcı olmak üzere kendileriyle yapılan görüşmelerdir." dedi.

Almanya'daki bazı belediyelerin veya ilgili diğer dairelerin Türkiye'den "evet" ile ilgili kanaat sergileyeceğini düşündükleri bakanların ve milletvekillerinin programlarına engeller koyarak anlaşılması güç bir tutum sergilediklerini ifade eden Eker, şunları kaydetti:

"Bu bazen gerçekte çok komik gerekçelerle olabiliyor. Bazen insanlara görünür görünmez baskıyla, bazen medya üzerinden yapılan baskıyla, bazen görünür görünmez başka şekillerde bir takım tehditlerle veya bir takım baskılar uygulayarak insanların bu toplantıları yapmalarına engel olunuyor. Bu, Avrupa Birliği düşüncesine, demokratik değerlere, evrensel hukuka aykırı bir tutumdur. Özellikle ifade etmek istiyorum. Bu Avrupa'nın kendisi için de, Avrupa'nın geleceği için de fevkalade vahimdir ve üzücüdür."

Eker, bu durumu yadırgadıklarını, hukuki bulmadıklarını ve kınadıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızla bizim gönül bağımız var. Bu gönül bağı, kalpten kalbe giden yollarımız var. Sadece bizi vatandaşlarımızla buluşturan fiziki mekanlar değildir. Sadece salonlarda biz vatandaşlarımızla buluşmayız. Vatandaşlarımızın gönlüne giden yolu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Neşet Ertaş’ın bir türküsündeki “Kalpten kalbe bir yol vardır." sözünü anımsatan Eker, "Dolayısıyla biz o yolları biliyoruz. Biz her halükarda vatandaşlarımızla nerede olsa buluşuruz. Sokakta buluşuruz. Kafede buluşuruz. Evlerde buluşuruz. Gönüllerde buluşuruz. Hiç kimse buna engel olmaz.” şeklinde konuştu.

Hannover Havalimanı'nda zorluk çıkartılıp çıkartılmadığına ilişkin soruya da Eker, "Havalimanının çıkışında kendisinin emniyet müdür yardımcısı olduğunu söyleyen bir beyefendi, bir görevli bir tercümanla birlikte geldi. Hemen havalimanının çıkışında bize bazı dokümanlar tebliğ ettiler. Ben tabii onu almadım. Konsolosumuz onu aldı. Onları tercüme ediyorlar. Onunla ilgili cevap verilmesi gereken bir durum varsa o cevaplar verilir.” şeklinde yanıtladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker'in bugün Hannover kentinde konuşma yapması gereken etkinlik için izin Hannover Belediyesi tarafından iptal edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler