AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"(Yatırım ve destek hamlesi) İstihdam için kadınlara ve gençlere yönelik girişim merkezleri kurulacak. Özellikle çalışmak isteyen kadınlarımızın istihdamına yönelik çalışmalar başlatılacak"- "Hem FETÖ'yle hem PKK'yla hem PYD'yle mücadele ederken, oradaki

MALATYA (AA) - VOLKAN KAŞİK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, "İstihdam için kadınlara ve gençlere yönelik girişim merkezleri kurulacak. Özellikle çalışmak isteyen kadınlarımızın istihdamına yönelik çalışmalar başlatılacak." dedi.

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve destek hamlesiyle önemli bir düzenleme yapıldığını söyledi.

Yatırım ve destek hamlesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 23 şehre ekonomi, sosyal, kültürel, spor ve sağlık alanında ciddi yatırımlar yapılacağını hatırlatan Çalık, çalışmayla bölgenin kalkınacağını ifade etti.

Bölgeye sosyal politikalar alanında da önemli desteklerin gideceğini anlatan Çalık, "İstihdam çerçevesinde kadınlara ve gençlere yönelik girişim merkezleri kurulacak. Özellikle çalışmak isteyen kadınlarımızın istihdamına yönelik çalışmalar başlatılacak." diye konuştu.

- "Yalnız olmadıklarını her daim hissettireceğiz"

Çalık, terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Terörle mücadele ederken, operasyonlar yaparken o bölgede sosyal restorasyonu asla ihmal etmeyeceğiz. En önemli hedefimiz bu. Sayın Başbakanımız, bakanlarımız, Genel Başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizle Diyarbakır'daydık. Operasyonlar devam ederken, hem FETÖ'yle hem PKK'yla hem PYD'yle mücadele ederken, oradaki vatandaşlarımızın yalnız olmadığını her daim hissettireceğiz. Tüm yönetim kadrosuyla oradayız. Hakkari'de, Çukurca'da, hangi bölgede terör varsa müdahale ve operasyon yapıldıktan sonra da yönetim kadrosuyla, Genel Başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız hemen o bölgenin yaralarını sarmak için orada olduk, olmaya da devam edeceğiz."

- "Türkiye'nin beraberliği için çalışacağız"

Hakkari'den Şırnak'a, Van'dan Mardin'e, Malatya'dan Erzurum'a kadar tüm bölgeyi tek tek dolaştıklarını, dolaşmayı da sürdüreceklerini vurgulayan Çalık, "Vatandaşlarımız bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet düsturuyla hareket ettik, bundan sonra da edeceğiz. Etnik, mezhepsel unsur hiçbir ayrım gözetmeksiniz, eşit ve adil vatandaş olmanın bize getirdiği her şey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızındır, Türkiye milletinindir. Bu vesileyle oradaki vatandaşlarımız bilsinler ki hepimiz beraberce Türkiye'nin birliği için çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

- Fırat Kalkanı Harekatı

Fırat Kalkanı Harekatı'na da değinen Çalık, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen harekatın devam ettiğini anımsattı.

Suriyeli misafirlere sonuna kadar kapılarını açacaklarını, gereken tüm desteği de ensar ruhuyla sonuna kadar vereceklerinin altını çizen Öznur Çalık, şunları kaydetti:

"Ama kuşu altın kafese koymuşlar 'İlla da özgürlüğüm' demiş. Dolayısıyla Suriyeli vatandaşlarımızın da kendi vatanlarına dönmek için özlem içinde oldukları biliyoruz. Cerablus'taki Fırat Kalkanı Harekatı çok başarılı operasyondur. Orada Azez'e dahil olmak üzere çok önemli bir güvenlikli hat oluştu. Bu hattın içerisine Gaziantep'ten, Kilis'ten Suriyeli vatandaşlarımız geçmeye başladı. İlk andan itibaren içme suyu başta olmak üzere o bölgedeki belediyelerimiz tedbirlerini aldı. Yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz çocuklarımıza oyun parklarından alışveriş merkezine kadar oranın dizaynını sağladı. Cerablus'taki sosyal yaşamın yeniden tesis edilmesi için tüm dünyanın bu konuda emek, çaba sarf etmesi gerekir. Misafirlerimizi, onları ağırladığımızı ve Cerablus'taki operasyonlarla Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunarak o bölgede yaşamak isteyen insanların bölgeye dönmesini sağlayarak büyük bir devlet olduğumuzu gösterdik."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler