AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

"Biz diyoruz ki şu sistemimizi bir an önce iyileştirelim. Terörün geleceğe dair bütün umutlarını yok edelim"

MANİSA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Biz diyoruz ki şu sistemimizi bir an önce iyileştirelim. Terörün geleceğe dair bütün umutlarını yok edelim." dedi.

Ecertaş, partisinin Manisa İl Gençlik Kolları Başkanlığınca öğretmenevinde düzenlenen 'Genç Kürsü' etkinliğine katıldı.

Halk oylaması yönelik açıklamalarda bulunan Ecertaş, Türkiye’de ekonomik sorun olmadığını ifade etti.

Ülkede hala geçmiş yıllara nazaran çok daha fazla kişinin istihdam edildiğini söyleyen Ecertaş, "Ekonomik kriz Avrupa’da. Biz diyoruz ki şu sistemimizi bir an önce iyileştirelim. Terörün geleceğe dair bütün umutlarını yok edelim." şeklinde konuştu.

Terörle mücadelede son zamanlarda ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Ecertaş, "Terörün hala bir umudu var. Ekonomik simsarların, gecelik yüzde 7 bin 500 faizle beslenenlerin hala umutları var. Eğer bu sistem geçerse Allah’ın izniyle bir daha meydana çıkamayacaklar. Bütün umutları sönüyor. Bir daha koalisyon ortamı olmayacak çünkü." diye konuştu.

Bir vatandaşın "Anayasa paketinde neden idamla ilgili bir madde yok?" sorusu üzerine Ecertaş, şunları kaydetti:

"Şu an Türkiye halkının yüzde 80’den fazlası idam istiyor. 15 Temmuz’da bu ülke bir ihanete uğradı, millet dersini verdi. O hainlere dedi ki ‘İdam istiyoruz’. Duygusal bir yoğunluk var. Bu duygusal yoğunluğu kullanıp 19. madde olarak idam konulsaydı bu kadar mektup dağıtmaya, bu kadar soru cevaba gerek olur muydu? Hiç gerek olmazdı. Bu sefer ne olurdu, çok yüksek oranla da geçerdi, millet idam istiyor. O zaman torunlarımız 'Fırsatçılık yaptınız' derlerdi. Milletin idam isteğini gördünüz. Bugün 19. madde olarak getirip diğer 18 maddeyi sistem değişikliğini unuttunuz, onu anlatmadınız. İkincisi, idam şu an ki haliyle geriye dönük uygulanamıyor zaten. Şu anda Anayasa’da getirsek şöyle düşünün, geçmişteki seçimler etkileniyor mu? Aynı şey idamda da geçerli. Şu anda idam gelse geçmiş yargılamaların hiçbirisi geçerli olmayacak. Gelin el ele verelim güçlü hükümetler buna karar versin. Güçlü meclisler buna karar versin."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler