AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'nin gündemi değişmiştir, öncelikleri değişmiştir, sıkıntıları değişmiştir, beklentileri değişmiştir. Değişmeyen yegane şey, tüm bunları karşılayabilen tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Par

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'nin gündemi değişmiştir, öncelikleri değişmiştir, sıkıntıları değişmiştir, beklentileri değişmiştir. Değişmeyen yegane şey, tüm bunları karşılayabilen tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Parti, demokrasinin teminatıdır, AK Parti değişimin teminatıdır, AK Parti reformun adresidir." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında, 16 yıl önce AK Parti'yi kurarken sadece Allah'tan yardım isteyip, milletten destek talep ettiklerini belirterek, milletin hayır dualarına, sandıkta kullandığı oy kadar önem verdikleri için geçen yıllar boyunca sürekli güçlenerek büyüdüklerini bildirdi.

"Gönül kazanmayı, oy kazanmak kadar önemli gördüğümüz için içeride ve dışarıda maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen dimdik ayakta durabildik." diyen Erdoğan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışına sıkı sıkıya sarıldıkları için tüm zor zamanlarda milleti yanlarında bulduklarına işaret etti.

Türkiye'de güvenlik kaygısıyla demokrasi taleplerinin aynı anda karşılanabileceğini gösterdiği için AK Parti'nin 81 vilayetin tamamında karşılık bulan tek parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kentinden köyüne, en mutena semtinden en mütevazi semtine kadar ülkemizin tamamına hizmet ettik, ayrımcılık yapmadık, hangi il olursa olsun ulaştık. 'Burası şu partiye, burası bu partiye oy verdi.' demedik, hepsine hizmet götürdük, bundan sonra da götürmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden haberleşmeye tüm hizmetleri Türkiye'nin her bir köşesine götürmek suretiyle herkesi ülkenin birinci sınıf vatandaşı haline getirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gücünün ve imkanlarının kendi vatandaşlarıyla birlikte dünyanın her yerindeki mazlumlara, mağdurlara, gariplere kucak açmaya yettiğini gösterdiğimiz için nereye gitsek muhabbetle karşılanıyoruz. Muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmış Türkiye idealinin ancak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize, ecdadımızın hatırasına sahip çıkarak hayata geçirilebileceğini ispatlayarak milletimizin her kesimine ulaştık. Eğer 16 yıl sonra dahi hala 'AK Parti nedir?' diye soranlar varsa, AK Parti işte budur."

AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar 188 ay geçtiğini anımsan Erdoğan, şu görüşlere yer verdi:

"2001 yılının Ağustos ayında AK Parti'yi kurarken, isminden, programından başlayarak partimizi, her şeyiyle milletimize hizmetkar olacak anlayışla dizayn ettik. Türkiye'de kuruluşu tepeden tabana doğru değil, tabandan tepeye doğru gerçekleştirilmiş ilk ve tek parti AK Parti'dir. Bunun için 'AK Parti milletin partisidir.' diyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 16 yıla yakın zamanda milletimizin emanetinin hakkını vermenin gayreti içinde olduk. Dünyada normal demokratik düzen içinde faaliyete başlamasından 16 ay gibi kısa süre sonra çok güçlü şekilde iktidara gelen pek az parti örneği vardır. Bu durum sorumluluğumuzu daha da artırmıştır.

Milletimizin AK Parti'yi kısa sürede güçlü bir şekilde sahiplenmesinin sebebini bizden önceki dönemlerde yaşanan hadiselere baktığımızda daha kolay anlayabiliriz. 1990'lı yıllar boyunca yaşanan hadiselerin her biri ülkemizin demokrasi ve ekonomisi üzerinde ne yazık ki yıkıcı tahribatlara yol açmıştı. Üst üste yaşadığımız krizler sebebiyle ekonomimiz batmıştı. Kuyrukları hatırlayın, benzin kuyruklarını hatırlayın, gaz yağı kuyruklarını hatırlayın, yağ kuyruklarını hatırlayın, ekmek kuyruklarını hatırlayın. Salonun yarıya yakını bu kuyrukları hatırlamıyordur ama biz diyoruz ki 'Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür.' Bunu bildiğimiz için hatırlatmakta fayda var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1990'lı yıllarda yaşanan olayların en ağırının 28 Şubat müdahalesi olduğuna dikkati çekerek, o dönemde demokrasinin ağır yaralar aldığını, vesayet güçlerinin kıskacındaki siyasi partilerin milli iradeyle irtibatlarının neredeyse tamamen kesildiğini, devlet ile siyaset ve siyaset ile ahlak arasındaki ilişkinin kirlendiğini anlattı.

Erdoğan o dönem milletin istikrar, güven, huzur istediğini belirterek, "Milletimiz inancından kıyafetine, dilinden meşrebine her konuda özgürlük istiyordu. Milletimiz hizmet istiyordu, yatırım istiyordu. Hatırlayın çöp dağlarından geçilmeyen İstanbul'u, hatırlayın hava kirliliğinden geçilmeyen İstanbul'u, hatırlayın susuzluğa mahkum olmuş İstanbul'u. Milletimiz yarınından kaygı duymak değil, geleceğinden emin olmak istiyordu. Milletimiz devletinin vesayet güçlerine değil, kendisine hizmet edilmesini istiyordu." dedi.

AK Parti'nin milletin tüm bu taleplerinin, beklentilerinin, umutlarının tezahürü olarak ortaya çıktığını, AK Parti'nin ilk günden beri siyasetteki yerine hep "milletin durduğu yer" olarak tarif ettiğini, bugünde aynı tarifi yaptığını vurgulayan Erdoğan, 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti yüzde 34 oy ile Meclise 365 milletvekilli ile girdiği zaman milletin neredeyse tamamının rahatladığını, geleceğe ümitle bakmaya başladığını bildirdi.

Erdoğan, AK Parti'nin her seçime milletin umudunu tazeleyerek girdiğini, AK Parti'yi bunca yıldır ayakta tutan şeyin de bu umudu diri tutması olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'nin gündemi değişmiştir, öncelikleri değişmiştir, sıkıntıları değişmiştir, beklentileri değişmiştir. Değişmeyen yegane şey, tüm bunları karşılayabilen tek partinin AK Parti olduğu gerçeğidir. AK Parti, demokrasinin teminatıdır, AK Parti değişimin teminatıdır, AK Parti reformun adresidir. AK Parti olarak sürekli hedeflerimizin çıtasını yükselterek, kemiyetle birlikte keyfiyete de önem vererek, mazeret yerine çözüm üreterek milletimizin gönlünün baş köşesindeki yerimizi korumayı başardık." diye konuştu.

Kerameti hiçbir zaman kendilerinde görmeden, işin sırrının yaptıkları hizmetler olduğu bilinciyle mücadeleden mücadeleye koştuklarını, değişimin öncülüğünü sürdürebilmenin, özünü koruyarak kendini sürekli yenilemekten geçtiği hakikatini unutmadan, hep ilk günkü heyecanla çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu uzun, meşakkatli, sabır gerektiren yolculukta elbette yorulanlar oldu, elbette yolunu kaybedenler oldu, elbette çeşitli sebeplerle geride kalanlar oldu ama AK Parti olarak bizim ne menzilimiz değişti ne kararlılığımız eksildi ne de milletimizle aramızdaki rabıta zayıfladı. Gece gündüz gittiğimiz bu yolun uzun ince bir yol olduğunun Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle daha çok katedeceğimiz yol olduğunu bildik ve bununla devam ettik.

Rabbim ömür ve imkan verdikçe milletimize hizmet yolunda hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Çünkü bu kutlu bir yoldur, çünkü bu hayırlı bir yoldur, çünkü bu kendimizle birlikte çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini de şekillendirecek bir yoldur. Onun için kim dönerse dönsün biz dönmeyiz bu yoldan. İster 3 Kasım 2002'de olduğu gibi Meclise sokmasınlar, ister 2008'de olduğu gibi partimizi kapatmaya çalışsınlar, ister 2013'te olduğu gibi sokakların altını üstüne getirsinler, ister 15 Temmuz'da olduğu gibi darbe yapıp canımıza kastetsinler ne yaparlarsa yapsınlar biz bu yoldan dönmeyeceğiz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler