AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Bundan yaklaşık 3 yıl önce, 27 Ağustos 2014'te yine bu salonda sizlere 'Her bitiş yeni bir başlangıçtır' diyerek, helalleşerek ayrılmıştık. Bu sadece hukuki bir ayrılıktı. Gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te 'Her bitiş yeni bir başlangıçtır' diyip, helalleşerek AK Parti'den ayrıldığını ancak bunun hukuki bir ayrılık olduğunu, sevinçleri, hüzünleri tek yürek olarak yaşadıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanlığına aday olurken bunun bir hatime değil Fatiha olduğunu, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatihamızı okuyor, daha büyük hedefler için, daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasına, "AK Parti ailesinin kıymetli mensupları, yurt içinden ve dışından kongremizi şereflendiren kıymetli misafirler, sevgili yol arkadaşlarım, sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla hasretle selamlıyorum." diyerek başladı. Erdoğan, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bugüne kadar AK Parti teşkilatında görev almış genel başkanlara, kuruculara, MKYK üyelerine, bakanlara, milletvekillerine, il, ilçe ve belde başkanlarına, belediye başkanlarına, il genel ve belediye meclis üyelerine, köy ve mahalle temsilcilerine, sandık müşahitlerine şükranlarını sunan Erdoğan, her birini ayrı ayrı selamladığını söyledi.

Salondaki kadınlara özel bir hitabı olacağını dile getiren Erdoğan, "Türkiye'de, hanımları siyasetin asli unsuru haline getirmiş bir partinin kurucusu olarak ilk günden beri siz hanım kardeşlerimle beraber yürüyor olmanın memnuniyetiyle her birinize şükranlarımızı sunuyorum." şeklinde seslendi.

Gençlere de "Siyasete, gençlik kollarında başlamış bir kişi olarak, sizlerin emeğinin bu parti için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum ve hepinize ayı ayrı teşekkür ediyorum." diyen Erdoğan, "Seçilme yaşını 18'e düşürürken bunu laf olsun, kağıt üzerinde kalsın diye yapmadık. Bu kongremizden başlayarak her seçimde, her kademede gençlerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, bugüne kadar elde edilen tüm başarılarda kadınların ve gençlerin payının büyüklüğüne dikkati çekerek, yolu ve kaderi ülkeyle ve milletle bütünleşmiş bir parti olduklarının altını çizdi.

- "En büyük teşekkürü, takdiri milletimiz hak ediyor"

Türkiye'nin demokrasisi, ekonomisi, kalkınması ve güvenliği için gayret eden, ter döken, fedakarlık yapan herkese teşekkür borçlarının olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Vatan müdafaası için sınırlarımız ötesinde ve sınırlarımız içinde görev yapan kahraman askerlerimize teşekkür ediyorum. Evimizin, mahallemizin güvenliğinden, küresel suç faaliyetlerine kadar geniş bir alanda bizim huzurumuz için görev yapan polislerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Terör örgütleriyle mücadelemize önemli katkı sağlayan güvenlik korucularımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Nerede görev yaparsa yapsın ülkemizin, milletimizin büyümesi, kalkınması, gelişmesi, hedeflerine ulaşması için emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü, en büyük şükranı, en büyük takdiri 80 milyonun tamamıyla milletimiz hak ediyor. Bize güvendiği, inandığı, destek verdiği, en zor zamanımızda dahi yanımızda yer aldığı için milletimin her bir ferdine yürekten teşekkürlerimi sunuyorum."

- "Evet, nerede kalmıştık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs'ta Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıklarını, gençliğin dinamizmiyle geleceğin buluştuğunu belirterek, 8 gün sonra da İstanbul'un Fethi'nin 564. yıl dönümüne ulaşılacağını hatırlattı.

Erdoğan, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyadaki ilk devleti kuran Süleyman Şah'dan Osman Gazi'ye, Fatih Sultan Mehmet Han'dan Gazi Mustafa Kemal'e kadar bu toprakları vatan haline getirenleri rahmet ve hürmetle yad etti.

Yaklaşık 3 yıl önce, 27 Ağustos 2014'te yine bu salondakilerle, "Her bitiş, yeni bir başlangıçtır" diyip, helalleşerek ayrıldığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hatırlayın o günü. Tabii bu sadece hukuki bir ayrılıktı, gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. Sevinçlerimizi de hüzünlerimizi de hep tek yürek, tek kalp olarak yaşadık. İşte şimdi de tam 998 gün sonra yine aynı salonda, 'Evet, nerede kalmıştık' diyerek yeniden bir aradayız. Cumhurbaşkanlığına aday olurken bunun bir hatime değil Fatiha olduğunu, yeni bir başlangıç olduğunu ifade etmiştik. Bugün bir kez daha besmelemizi çekiyor, Fatihamızı okuyor, daha büyük hedefler için, daha çok çalışmak üzere yeni bir başlangıç yapıyoruz."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler