Aile ve Gençlik Fonu’na 6 binden fazla başvuru geldi

Aile ve Gençlik Fonu’na 6 binden fazla başvuru geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde vatandaşlarla buluştu ve Aile ve Gençlik Fonu başvuruları hakkında açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar'ın Dinar ve Sandıklı ilçelerini ziyaret ederek, bölge halkıyla bir araya geldi. Ziyaret sırasında esnafı ziyaret eden ve seraları gezen Bakan Göktaş, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sandıklı ilçesindeki ziyaretinde seraları ziyaret eden ve burada çalışan kadınlarla buluşan Bakan Göktaş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Aile ve Gençlik Fonu başvuruları hakkında bilgi veren Göktaş, "Bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftimiz fon kaynaklarından yararlanmak için başvuruda bulundu" şeklinde konuştu.

Başvuruların titizlikle değerlendirildiğini vurgulayan Bakan Göktaş, şu ana kadar en yoğun başvurunun Hatay'dan geldiğini belirtti. Başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere katılabileceklerini ve resmi nikahın ardından kredilerin hesaplarına yatırılacağını açıkladı.

Göktaş ayrıca, projenin öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını hatırlatarak, depremden etkilenen gençlere öncelik verildiğini ifade etti. Pilot bölgenin Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya olduğunu belirten Bakan, fonun Türkiye geneline yayılmasının hedeflendiğini ve gençlerin en iyi hizmeti hak ettiğini vurguladı.

Son olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılacak 8 bin personel alımıyla ilgili takvim hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, başvuru sürecinin tamamlandığını ve Nisan ayı içerisinde atamaların gerçekleştirileceğini açıkladı. Değişen ihtiyaçlara göre hizmetlerin niteliğinin ve kalitesinin arttığını belirten Göktaş, yeni personelle birlikte millete en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.