Aile ve çocuk dostu yapımlara ödül verilecek

Aile ve çocuk dostu yapımlara ödül verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "4. Medya Buluşması İstişare Toplantısı"nda dizi ve film yapımcılarıyla bir araya geldi.

İstanbul'da düzenlenen "4. Medya Buluşması İstişare Toplantısı", Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya sektör temsilcileriyle birlikte 40'a yakın kişi katıldı. Toplantıda, dizi ve film yapımcılarıyla bir araya gelinerek sektörün önemli konuları masaya yatırıldı.

Toplantıda yapımcılar, büyük rekabet ve reyting kaygılarının sektörde yaygın olduğunu vurguladılar. Maliyetlerin artmasıyla birlikte şirketlerin zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çekildi. Yapımcılar, vergi konusunda kolaylık sağlanmasının sektöre katkı sağlayacağını ve kaliteyi artıracağını belirttiler. Ayrıca, bazı yapımlar eleştirilirken, iyi yapımların ödüllendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bakan Göktaş, dizi ve filmlerin kültürel diplomasi ve "soft power" açısından önemli olduğunu ifade etti. Yapımcılarla işbirliği içinde olduklarını ve topluma birlikte hitap ettiklerini belirten Göktaş, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden yapımcılara destek vereceklerini açıkladı. Reyting uğruna toplumsal değerlerin çiğnenmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Göktaş, bazı dizilerin içeriklerini eleştirerek toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca, "aile ve çocuk dostu" yapımlara ödül verilmesi kararı alındı. Ödüle hak kazanan yapımların belirlendiği ve yakın zamanda bir ödül töreninin düzenleneceği duyuruldu. Bu adımın, sektörde daha nitelikli ve toplumsal değerlere saygılı içeriklerin teşvik edilmesine yönelik bir adım olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.