Ahmet Okur'un "15 Temmuz Marşı"na klip çekildi

Ahmet Okur'un "15 Temmuz Marşı"na klip çekildi

İSTANBUL (AA) - Ses sanatçısı Ahmet Okur'un 15 Temmuz darbe girişimini ele alan "15 Temmuz Marşı"na çekilen klip, izleyiciyle buluştu. Okur, AA muhabirine...

İSTANBUL (AA) - Ses sanatçısı Ahmet Okur'un 15 Temmuz darbe girişimini ele alan "15 Temmuz Marşı"na çekilen klip, izleyiciyle buluştu.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gurbette yaşadığını dile getirerek, memleket meselelerine hassas olduğunu ifade etti.

Müzikseverlerin klibe yoğun ilgi gösterdiğini, klibin birçok yerinde kendisinin olduğunu anlatan Okur, "15 Temmuz gecesi havaalanında bizler de vardık. Onu bize yazdıran sebeplerden en büyüğü, tabii ki 21. yüzyılda beklemediğimiz bir şeyin iğrenç bir şekilde gerçekleşmiş olması. Bunu, milletimiz geri püskürttü o gece. '21. yüzyılda böyle bir şey olamaz.' dediğimiz bir şeydi. TRT'de ekranın karardığını gördüğüm andan itibaren benim de dünyam karardı. Eşimle helalleştim sokaklara çıktım." diye konuştu.

Okur, 15 Temmuz'un acısının hala yüreğinde olduğunu vurgulayarak, o duygularını ve psikolojik etkilerini de hala yaşadığını kaydetti.

Ahmet Okur, eserinin ilk dizelerini 15 Temmuz'da yazdığını aktararak, "Zaten o gece yüreğimde yaşadığım duygulardı bunlar ve bunları bir şekilde mırıldanarak kalemime döktüm, telefonuma aldım, kaydettim çünkü ruh hali çok farklı bir hal." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir daha darbe girişimi yaşamaması temennisinde bulunan Okur, "15 Temmuz, milletimize Çanakkale ruhunu yüklemiştir, yani liderlerinin arkasında kenetlenerek Türk milletinin nasıl bir direnişe imza atabileceğini yeniden dünyaya göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler