Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

Ankara Valisi Kılıçlar: - "Komşusu siftah yapmadığında kendisini mutsuz hisseden ahilerin, insanlarımıza öğrettiği gibi paylaştıkça çoğalan sevginin yaşamımızın her anını ve her yönünü kuşatmasını, birlik ve beraberlik içerisinde sağlamamız gerekir"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Kılıçlar, "Komşusu siftah yapmadığında kendisini mutsuz eden ahilerin, insanlarımıza öğrettiği gibi paylaştıkça çoğalan sevginin yaşamımızın her anını ve her yönünü kuşatmasını, birlik ve beraberlik içerisinde sağlamamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Ankara Valisi Kılıçlar Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

"Ahiliğin merhamet, hoşgörü, sevgi, saygı, kardeşlik, cömertlik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve adalet kavramlarında birleşen, iş hayatını en iyi ve en mükemmel ölçülerde düzenlemeyi, teşkilatlı hale getirmeyi amaçlayan bir kurum" olduğunu vurgulayan Kılıçlar, ahilerin de iş hayatında ahlak ile ticareti bir araya getirerek zanaatlarını icra eden esnaf olduğunu kaydetti.

Modern dünyanın, cömertlik ve yardımlaşmayı kendisine düstur edinmiş ahilerden öğreneceği değerler olduğunu belirten Kılıçlar mesajında şunları kaydetti:

"Toplumun ve özellikle de iş dünyası mensuplarının, insani değerleri düşünmekten ve merhametten yoksun bırakan, hayatımızı kasıp kavuran hırstan arınması gerekmektedir. Bu da ahi ahlakı ile ahlaklanmakla, ahiler gibi, hizmet ettiğimiz insanlara hoşgörü ile yaklaşmakla mümkündür. Komşusu siftah yapmadığında kendisini mutsuz hisseden ahilerin, insanlarımıza öğrettiği gibi paylaştıkça çoğalan sevginin yaşamımızın her anını ve her yönünü kuşatmasını, birlik ve beraberlik içerisinde sağlamamız gerekir. Her meslek dalında insanımızın günlük hayatını en güzel biçimde sürdürebilmesi için gece gündüz, bayram tatil demeden bizlerin hayatını kolaylaştıran esnaflarımızın ahilik haftasını en içten dileklerimle kutlarım."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler