Ahilik Haftası

Ahilik Haftası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi. Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, etkinlikler...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Şehir tiyatrosunda devam eden törene, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ile davetliler katıldı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, Kayseri'nin bir ticaret ve sanayi şehri olduğunu belirtti.

Kamçı, ahilik geleneğinin iyi insan meziyetlerinde katkısı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Günümüze kadar etkinlikleri devam ettiren ahilik anlayışı için ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin, kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen olduğunu düşünüyoruz. Ahi Evran arapların kurduğu futüvvet teşkilatından etkilenerek 1205'te Anadolu'ya gelerek kısa bir süre sonra Kayseri'de ahilik teşkilatını kurmuştur. Bu bakımdan ahiliğin bizim için önemi oldukça büyüktür. İlimizde 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası kutlamaları bu geleneğin hatırlanması ve yaşatılması için vesile olacaktır."

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç de Ahilik Haftası'nın esnaf ve sanatkara hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Ahilik 13.yüzyılda kökleri, bir taraftan Orta Asya Türk kültürüne diğer taraftan İslam medeniyetine dayanan iç anadolu merkezli kurulmuş daha sonra bütün Anadolu'ya yayılmıştır." dedi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :