Ahi Külliyesi'nde geleneksel sanatlar yaşatılıyor

Ahi Külliyesi'nde geleneksel sanatlar yaşatılıyor

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Külliyesi'nde açılan Gelenekli El Sanatları Merkezi'nde hat ve tezhip kursları verildiğini...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Külliyesi'nde açılan Gelenekli El Sanatları Merkezi'nde hat ve tezhip kursları verildiğini bildirdi.

Bahçeci, yazılı açıklamasında, Aile Yaşam Merkezi'nde açılan geleneksel sanatlardan tezhip ve hat kurslarının Ahi Külliyesi'ndeki merkezde sürdürüldüğünü aktardı.

Kurslara yoğun ilgi olduğunu belirten Bahçeci, şunları kaydetti:

"Aile Yaşam Merkezimiz açıldığı günden bu güne farklı branşlarda yapılan kurslarla hem hanımlarımızın, hem de çocuk ve gençlerimizin ilgisini çekerek yoğun talep görmüştür. Hat ve tezhip sanatları kurslarımız da kadınlar tarafından yoğun ilgi gören bir kurs. Bu sanatların yaşatılması ve Ahi Külliyesi projemizin de sürekli olarak hareketliliğinin sağlanması için Gelenekli El Sanatları Merkezimizi külliye içinde yaptık. Hat ve tezhip kurslarımız artık burada veriliyor. Kurslarımız hem kış döneminde, hem de yaz döneminde devam ediyor. Hanımlarımızın bu geleneksel sanat dallarını icra etmeleriyle hem kendi kişisel gelişimlerine katkı sağlarken, hem de bu sanat dallarının tekrar gün yüzüne çıkıp değerinin anlaşılması sağlanıyor. Bütün hanımlarımızı bu kurslara bekliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler