Ahi Evran Üniversitesi'nden öğrenci değişim programı atağı

Ahi Evran Üniversitesi'nden öğrenci değişim programı atağı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erasmus Değişim Programı'nda 57, Mevlana Değişim Programı'nda...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Erasmus Değişim Programı'nda 57, Mevlana Değişim Programı'nda 17 ve Farabi Değişim Programı'nda 54 üniversite ile ikili iş birliği anlaşmaları yaptıklarını belirtti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rektör Karakaya, öğrencilerin tercih süreci öncesinde Yunus Emre Salonunda Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğü rehber öğretmenleriyle bir araya geldi.

Ahi Evran Üniversitesi'nin son 3 yılda geldiği aşamayı öğretmenlere anlatan Karakaya, üniversitedeki gelişmelerden onların haberdar olmalarını ve tercih döneminde AEÜ'nün tercih edilirliğini artırmak istediklerini belirtti.

Yeni açılan bölümler hakkında da bilgi veren Karakaya, şöyle devam etti:

"Bir sene içinde 27 bölüm, üç yıl içerisinde ise toplamda 73 bölüm açtık. Tıp Fakültemiz bu yıl 3. dönem, Mühendislik Mimarlık Fakültemiz İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümleri bu yıl 2. dönem, Bilgisayar Mühendisliği ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerimiz ise bu yıl ilk öğrencilerini aldı. İslami İlimler Fakültemiz bu yıl ilk öğrencilerini alarak eğitime başlayacak. Üniversite olarak üst düzey bölümlerimizi açtık ve artık tercih bekliyoruz. Kırşehir’in ilköğretim ve ortaöğretimde marka bir şehir olduğunu biliyoruz. Biz bunu daha ileriye taşıyarak yükseköğretimde de marka olması için çaba gösteriyoruz."

AEÜ'nün uluslararasılaşma yönündeki çalışmalarının olduğuna vurgu yapan Rektör Karakaya, değişim programlarımız arasında yer alan Erasmus Değişim Programında 57, Mevlana Değişim Programında 17 ve Farabi Değişim Programında ise 54 üniversite ile ikili iş birliği anlaşmaları olduğunu kaydetti. Değişim programları ile öğrencilerine yurt dışında okuma imkanı sağladıklarını dile getiren "Dünya ile irtibatımızı sürdürerek uluslararası dolaşımı üniversitemiz tarafından sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler