Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Projesi

Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Projesi

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Projesi kapsamında, Ahilik geleneğine göre işletilecek çarşı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran-ı Veli Külliyesi Projesi kapsamında, Ahilik geleneğine göre işletilecek çarşı yapılacağını belirtti.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, yapımı devam proje hakkında bilgi vererek, "Ahi çarşısı yapıyoruz. Bu çarşı Ahilik kurallarına göre işletilecek. Şu an faal olan meslek grupları bu külliyenin içerisinde yer alacak. Çarşı Ahilik ritüellerine göre açılacak ve kapanacak. Böylelikle oraya gelen misafirlerimiz Ahilik geleneğinde esnaf teşkilatı nasıl işlermiş görecekler." ifadelerini kullandı.

Külliyede 2. etap inşaat çalışmalarının devam ettiğini aktaran Bahçeci, şunları kaydetti:

"Yüzyıllardır Ahilik kültürünün merkezi olan Kırşehir’de Ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarmak, felsefesini yaşatmak için başlatılan projemiz, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştiriliyor. Külliyenin içinde müzeler, arastalar, tören alanları olacak. Külliye bünyesinde, Ahilik araştırma kütüphanesi, arasta-bedesten, ahilik müzesi, usta ve esnaf odaları, dükkanlar, şadırvan, sahne ve tören alanı, konaklama tesisleri ve yeme içme mekanlarıyla Kırşehirimize yakışır bir mimaride yapılacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler