AGÜ'den yurt dışında staj imkanı

AGÜ'den yurt dışında staj imkanı

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü'nün öğrencilerine yurt dışında staj imkanı sağladığı bildirildi....

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü'nün öğrencilerine yurt dışında staj imkanı sağladığı bildirildi.

AGÜ'den yapılan açıklamaya göre, sektörle iç içe bir yükseköğretim modeli sunan endüstri mühendisliği bölümü, öğrencilerini ikinci sınıftan itibaren iş ve sanayi dünyası ile tanıştırarak, onlara derslerini fabrika ortamında uygulamalı yapma imkanı sunuyor.

Bu kapsamda, derslerin uygulamalı olarak işlenmesine ve uzun dönemli stajların yapılmasına yönelik önemli çalışmalar yürütüyor. Birinci sınıf sonunda 6, ikinci ve üçüncü sınıf sonunda 8'er haftalık zorunlu staj programı kapsamında, öğrenciler yurt içi ve yurt dışında stajlarını gerçekleştiriyor.

İkinci sınıf öğrencilerinin yüzde 25’i, Almanya, İspanya ve Dubai'de stajlarını yapıyor. Almanya’daki GMV-Gummi Metal Fabrikası ile yapılan anlaşma çerçevesinde, gelecek yıldan itibaren her yıl 4 öğrenci staja gönderilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :