AGÜ ile ABD üniversiteleri arasında işbirliği

AGÜ ile ABD üniversiteleri arasında işbirliği

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Missouri University of Science and Technology ve Worchester Polytechnic Institute arasında çok yönlü işbirliği...

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Missouri University of Science and Technology ve Worchester Polytechnic Institute arasında çok yönlü işbirliği anlaşması yapıldı.

AGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek iki üniversiteyi ziyaret etti.

Akademisyen ve öğrenci değişimi ile üniversiteler arası işbirliği görüşmeleri için Missouri University of Science and Technology ve Worchester Polytechnic Institute'u ziyaret eden Sabuncuoğlu, her iki kurumun yöneticileriyle görüştü.

Sabuncuoğlu, Missouri University of Science and Technology ile AGÜ arasında çok yönlü bir işbirliği anlaşmasına imza atıldığını belirterek, yapılan anlaşma kapsamında tasarım merkezi işbirliği, ortak programlar açılması, akademisyen ve öğrenci değişiminin yer alacağını söyledi.

ABD temaslarının ikinci durağında Worcester Polytechnic Institute yetkilileri ile görüşen Prof. Dr. Sabuncuoğlu, iki üniversite arasında proje tabanlı dersler üzerinde işbirliği yapılmasının kararlaştırıldığını, bunun yanı sıra her iki üniversiteki akademisyenlerin bilgi ve deneyim alışverişinde bulunacağı bilgisini de paylaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :