Afganistan sınırında kadın polisler de görev yapacak

Afganistan sınırında kadın polisler de görev yapacak

Kadın polisler, komando eğitimini tamamladıktan sonra Afganistan'ın batısındaki sınır birliklerinde terör operasyonlarında görev alacak - Kadın polisler, vatan için canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi

MEZAR-I ŞERİF (AA) - SAYED KHODABERDİ SADAT - Afganistan'da artık kadın polislere de komando eğitimi veriliyor.

İran sınırı yakınlarındaki Herat vilayetinde bulunan askeri kampta ilk kez tamamen kadınlardan oluşan bir polis komando grubu kuruldu.

Komando eğitimi için gönüllü olan 50 kadın polis, yoğun bir programa tabi tutuluyor.

Kadın polisler, eğitimlerini tamamladıktan sonra Afganistan'ın batısındaki sınır birliklerinde terör operasyonlarında görev alacak.

- ''Kadınların polis olması, büyük bir gelişme''

Afganistan'ın batısındaki Sınır Birlikleri Eğitim Komutanı Naser Alkozay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polis gücünde kadınların da bulunmasının büyük bir gelişme olduğunu söyledi.

Gönüllü kadın polis adaylarının sayısının geçen yıllara göre arttığına işaret eden Alkozay, 50 kadın polisin komando eğitimi aldığını belirtti.

Alkozay, ülkenin farklı bölgelerinden gelen kadın polislerin, 2 aylık komando eğitimini tamamladıktan sonra sınırda görev yapacağını kaydetti.

Diğer kadınlara da çağrıda bulunan Alkozay, ''Kadınlar, erkeklerle vatanı savunmak için savaşacak güce sahip'' dedi.

- "Vatan için can vermeye hazırız"

Kadın polislerden Rahima Camşidi, AA muhabirine, vatan için can vermeye hazır olduklarını söyledi.

Afganistan'daki terör örgütlerine seslenen Cemşidi, ''Silah bırakıp barışa katılmazlarsa kanımızın son damlasına kadar onlarla savaşacağız'' diye konuştu.

Cemşidi, Afgan kadınlarının da güçlü olduğunu dünyaya göstermek için polis olmayı seçtiğini belirtti.

Resmi verilere göre, Afganistan'da 3 bin 300 kadın güvenlik görevlisi bulunuyor.

Afganistan'da kadınlar, gelenekler yüzünden sosyal hayatta varlık gösteremiyor ve toplumsal faaliyetlere katılmaları engelleniyor. Son yıllarda sağlanan ilerlemelere karşın kadına yönelik şiddet, hala ülkenin en önemli sorunlarından biri. Merkezi İstatistik Kuruluşu'nun 2010 yılı raporlarına göre, çok sayıda kadın, aile içi şiddete maruz kalıyor ve zorla evlendiriliyor.


Afganistan sınırında kadın polisler de görev yapacak

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler