Afganistan Dışişleri Bakanı Rabbani Moskova'da

Afganistan Dışişleri Bakanı Rabbani Moskova'da

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Afgan mevkidaşı Rabbani ile görüştü

MOSKOVA (AA) - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afgan mevkidaşı Selahaddin Rabbani ile bir araya geldi.

Moskova'da, Afganistan Dışişleri Bakanı Selahaddin Rabbani ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Afganistan'ın 2015'te Şanghay İşbirliği Örgütüne (ŞİÖ) tam üyelik başvurusunda bulunduğunu anımsatarak, "Bunu destekliyoruz. Başvurunun kabul edilmesi yönünde üye ülkelerle çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Lavrov, Rusya ve Afganistan'ı eski ve yakın iki partner olarak nitelendirerek, ekonomi, güvenlik ve beşeri alanlardaki iş birliğini geliştirmek istediklerini belirtti.

Afganistan'a askeri teçhizat temini ve tamiri konusunda yardıma devam etmeye hazır olduklarını ifade eden Lavrov, görüşmede, Afgan altyapısının yeniden inşasında Rus şirketlerin katılımının artırılması gibi konuların da ele alındığını bildirdi.

Lavrov, şubat ortasında Moskova'da Rusya, Çin, Hindistan, Pakistan ve İran'ın katılımıyla Afganistan konulu toplantı düzenleneceğini aktararak, Afgan yetkililerin de buraya davet edildiği bilgisini paylaştı.

Öte yandan Lavrov, ABD ile Afganistan konusunda diyaloğa hazır olduklarını ve bunun Afgan halkının yararına olacağını dile getirdi.

Afganistan Dışişleri Bakanı Rabbani de Lavrov ile iki ülke ilişkilerini tüm alanlarıyla detaylı şekilde ele aldıklarına işaret ederek, ortak tehditler ve terörle mücadele konularını görüştüklerini anlattı.

Rusya'nın bölgesel güvenliğin sağlanmasında önemli rol oynadığına vurgu yapan Rabbani, Rusya'ya ŞİÖ'ye katılmaları konusunda verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Rabbani, görüşmede Afganistan-Rusya askeri ve teknik alanlardaki iş birliği ve ekonomik projeleri ele aldıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler