AFAD'ın "kimyasal tehdit avcıları" 24 saat görevde

AFAD'ın "kimyasal tehdit avcıları" 24 saat görevde

AFAD'ın kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer keşif ekibi, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 2 yıldır görev yapıyor- Ekip, Suriye'den Türkiye'ye getirilen yaralıları ve bunları taşıyan araçları, kimyasal tehdide karşı kontrol ediyor

HATAY (AA) - CEM GENCO - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 8 kişilik kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) keşif ekibi, Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirilen yaralıları ve bunları taşıyan araçları, yaklaşık 2 yıldır kimyasal tehdide karşı kontrol ediyor.

AFAD'ın Adana, Erzurum, Afyonkarahisar ve İzmir müdürlüklerine görevli KBRN uzmanlarından oluşan ekip, Suriye sınırındaki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kontrol için 24 saat hazır bekletiliyor.

Ülkelerinde devam eden iç savaşta ve çatışmalarda yaralanıp, yakınları tarafından sınır kapısına getirilen Suriyeliler, tam donanımlı KRBN ekiplerince arındırma işlemine tabi tutuluyor. Yaralı, ilaçlı arındırmanın ardından kimyasal ölçüm taramasında bulguya rastlanılmaması durumunda ambulansla hastaneye sevk ediliyor.

- Araçlar da kontrol ediliyor

Sınır kapısına getirilen yaralıları taşıyan araçların da kontrolü yapılıyor. İlaç püskürtülerek 2 dakikada dezenfekte edilen araç, son kontrolün ardından Türkiye tarafına geçebiliyor.

KBRN ekibi, sınır kapısında kimyasal saldırı tehdidine karşın da ortamda düzenli ölçüm yapıyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda, son 2 yılda kimyasal bulguya rastlamadığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler