AEÜ'de "iç kontrol anketi" değerlendirildi

AEÜ'de "iç kontrol anketi" değerlendirildi

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu toplantıları kapsamında...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu toplantıları kapsamında 114 eylem planından oluşan anket çalışması sonuçlarının değerlendirilmeye alındığını belirtti.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu ikinci toplantısı, üniversitenin Yunus Emre Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı Kurt, üniversitenin geleceği için bu tür toplantılara önem verdiklerini ifade etti.

İlk toplantıda iç kontrol sisteminin genel tanımının yapıldığına işaret eden Kurt, ikinci toplantıda 114 eylem planından oluşan anket çalışmasının sonuçlarının değerlendirmeye alındığını vurguladı.

İç kontrol sisteminin uzun süreçli bir yol olduğuna dikkati çeken Kurt, sürecin takip edilmesinin önemine vurgu yaparak, "Tabandan yukarıya doğru talepler olursa, birimlerin karşılaştığı problemlerin tespit edilmesinin ardından çözüm önerilerinin üst yönetimle beraber sonuca ulaşması daha etkili olacaktır." ifadelerini kullandı.

Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz ve kurul üyelerinin katıldığı toplantı sonunda iç kontrol uyum eylem planın revize edilme çalışmalarına başlanması ve standartların 5 ayrı bileşeni için grupların oluşturulmasına karar verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler