"Adın FETÖ operasyonlarına karıştı" diyerek 100 bin lirasını dolandırdılar

"Adın FETÖ operasyonlarına karıştı" diyerek 100 bin lirasını dolandırdılar

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir emekli astsubay, adının FETÖ operasyonlarına karıştığını söyleyen dolandırıcılara yaklaşık 100 bin lira nakit para, 6 bilezik ile 3 tabanca verdi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de bir emekli astsubay, telefonla arayıp "adın FETÖ operasyonlarına karıştı" diyen dolandırıcılara yaklaşık 100 bin lira nakit para, 6 bilezik ile 3 tabancasını kaptırdı.

Alınan bilgiye göre, Başiskele ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde yaşayan emekli astsubay K.G'yi (55) telefonla arayıp, kendilerini polis olarak tanıtan M.K. (59) ve oğlu M.K. (23), isminin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarına karıştığını söyleyerek, aklanabilmesi için K.G'den para istediler.

Söylenenlere inanan emekli astsubay, aynı gün kendisini arayan baba ve oğluna, kredi çekerek 46 bin lira nakit para ve 6 bilezik, ertesi gün ise 53 bin 750 lira ile 3 tabanca verdi.

Dolandırıcıların ertesi gün yeniden arayarak elindeki arsayı satmasını ve parasını kendilerine vermelerini istemesi üzerine dolandırıldığını fark eden K.G, polise başvurdu.

Emekli astsubayın ihbarının ardından harekete geçen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, K.G'ye dolandırıcılara arsasını sattığını ve parayı vermek üzere belirlenen adrese gelmelerini söylemesini istedi.

Ekipler, belirlenen adrese parayı almak için gelen baba ve oğlunu gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edilen zanlılar, çıkarıldıklarını mahkemece tutuklandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler