Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı

Vali Düzgün: "Sosyal medyanın kullanımı yaygınlaşırken kullanım yaşı da düşüyor. Öğrencileri sosyal medya kullanımı konusunda bilinçlendirerek ileride üzücü olayların yaşanmasının önüne geçebiliriz"

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sosyal medyanın kullanımının yaygınlaştığını belirterek, "Kullanım yaşı da düşüyor. Öğrencileri sosyal medya kullanımı konusunda bilinçlendirerek ileride üzücü olayların yaşanmasının önüne geçebiliriz." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan aday öğretmen yetiştirme sürecinin değerlendirme toplantısı Yatırım Koordinasyon İzleme Daire Başkanlığı konferans salonunda yapıldı.

Burada konuşan Vali Düzgün, aday öğretmenlik uygulaması sayesinde öğretmenlerin denize girmeden yüzmeyi öğrendiklerini söyledi.

Öğretmenlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Düzgün, eğitimin yanında öğrencilerin terbiye edilmesine de gayret göstermelerini istedi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapacak öğretmenlere seslenen Düzgün, şöyle konuştu:

"Oralardaki göreviniz süresince çocuklara yaklaşımınız, eğitiminiz son derece önemli. Ülkemizin bu bölgelerinde üzücü hadiseler yaşanıyorsa, bugün 20-25 yaşına gelen, terör örgütlerine katılan çocuklarımıza çok küçük yaşlarda sahip çıkılamamasından kaynaklanıyor. Aileyle birlikte çocukların yetişmesinde en önemli faktör okul. Bazen çocukların devam ettiği okullara, hangi öğretmenden eğitim aldığına baktığınızda öğretmenin fonksiyonu açıkça görülüyor. Öğretmenlik bir gönül mesleğidir, fedakarlık gerektirir. Öğrencileri kendi çocuğunuzdan da öte görmeniz, sahip çıkmanız gerekiyor. Sizin sınıfınızdan geçmiş çocukların mutlaka ailelerin yanında, devletin, milletin yanında olmaları, kesinlikle terör örgütleri gibi ortamlara girmemeleri gerekmektedir."

Yeni öğretmenlerin görev yerlerinde bazı konularda hayal kırıklıkları yaşayabileceklerine dikkati çeken Düzgün, öğretmenlerden yanlış. eksik gördükleri, düzeltilmesi gereken konuları not etmelerini istedi.

İnsanların bir süre sonra ortama alıştıklarını ifade eden Düzgün, "Doğruluk, dürüstlük konusunda değişime uğramadan gördüklerinizi not edin. Bulunduğunuz ortamda kötü kokular varsa burnunuz o kokuya alışmadan ortamda güzellikler, iyilikler yapmanız gerekir. Son dönemde okullarımızda üzücü olaylar yaşanıyor. Çok farklı yetişme tarzındaki çocuklara hitap edeceksiniz. Sosyal medyanın kullanımı yaygınlaşırken kullanım yaşı da düşüyor. Öğrencileri sosyal medya kullanımı konusunda bilinçlendirerek ileride üzücü olayların yaşanmasının önüne geçebiliriz. Burada yazdıkları her yazının, fotoğrafın silinse bile oralarda kaldığını, buna dikkat etmeleri gerektiği konusunda öğrencileri bilinçlendirin" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Çandıroğlu da kentteki eğitim projeleriyle ilgili öğretmenlere bilgi verdi. Aday öğretmen uygulamasının önemli olduğunu vurgulayan Çandıroğlu, eğitimin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu da telekonferans sistemi ile aday öğretmenlere hitap etti.

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1. Değerlendirme Toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :