Adana'daki terör örgütü davası

Adana'daki terör örgütü davası

Bir otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası bulunmasının ardından terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan 11 sanığın yargılanmasına devam edildi- Tutuklu 7 sanıktan 2'sinin tahliyesine karar v

ADANA (AA) - Adana'da bir otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası bulunmasının ardından terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla yakalanan 7'si tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Abdullah Arslan, Musa Kurt, Hasan Akman ve Suriyeli Abdulhamit Ahmet hazır bulundu. Fatma Oran ve Dilara Oran ise tutuklu bulundukları Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada Suriyeli sanık Ahmet, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmada, kaçak yollardan 30 Eylül 2016'da Türkiye'ye giriş yaptığını anlattı.

Terör örgütüyle alakası olmadığını iddia eden Ahmet, "Yakalanan roket rampasında nasıl parmak izim çıkmış bilmiyorum. Diğer sanıkları tanımıyorum." dedi.

Sanıklardan Fatma Oran'ın tanık olarak dinlenen nişanlısı A.D. ise hakkında yakalama kararı bulunan sanık Mashar Akman'a telefonla ulaştığını ileri sürerek, "Kendisine nişanlımı neden bu işin içine soktuklarını sordum. Nişanlımın suçsuz yere cezaevinde yattığını gelip teslim olmasını söyledim. O da yurt dışında olduğunu ve 26 yıl hapsinin bulunduğunu belirtip teslim olmayacağını söyledi. Daha sonraki görüşmemizde de sanık Abdullah Arslan'ın gerçekleri söylemesi gerektiğini belirtti. Abdullah'ın ağabeyi ile de görüştüm o da 'Abdullah bu aşamadan sonra ifadesini değiştirirse cezası artar' dedi." iddiasında bulundu.

Tanık ifadesi üzerine sanık Arslan, Mashar Akman’ın kendisine arabadaki malzemenin sigara olduğunu söylediğini ileri sürerek suçlamaları kabul etmedi.

Diğer sanıklar da tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Musa Kurt ile Hasan Akman'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı 28 Mart'a erteledi.

İncirlik Mahallesi'nde 5 Mart'ta uygulama yapan polis ekipleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurmuş, yapılan aramalarda RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ile koordinatın ayarlanmasını sağlayan bir aparat ele geçirilmişti. Soruşturma kapsamında İstanbul, Antalya ve İzmir'de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 11 kişi yakalanmış, roketatarları araca yüklediği öne sürülen Mashar Akman hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler