Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

Birlikte alkol aldığı arkadaşını öldüren sanığa, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi

ADANA (AA) - Adana'da birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Eşref Zevker (38) ve avukatı katıldı.

Hayatını kaybeden İrfan Salkım'ın yakınlarının gelmediği duruşmada, mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verip Zevker'in müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık Zevker, savunmasında, İrfan Salkım'ın daha önce kendisini 2 defa yaraladığını ileri sürdü.

Arkadaşının alkol almak için kendisini çağırdığını iddia eden Zevker, şöyle konuştu:

"Evde ikimiz dışında kimse yoktu. Alkolün etkisiyle İrfan önceki yaralama olaylarından konuşarak, 'Daha önce ben seni öldüremedim, şimdi seni öldüreceğim' diyerek bana küfür etti. Masadaki bıçağı alıp bana saldırdı. Fiziki olarak ben ondan güçlü olduğum için elindeki bıçağı alıp hatırladığım kadarıyla 2 kez vurdum."

Zevker, "Böyle olmasını istemedim. İrfan'a düşmanlığım yoktu. İstemeyerek oldu. Böyle olmasını istemezdim. Arkadaşımı öldürdüğüm için çok pişmanım. Kararı siz büyüklerime bırakıyorum. Siz daha iyisini bilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Zevker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi ise uygulanmadı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi'nde, 8 Mart'ta Eşref Zevker, birlikte alkol aldığı arkadaşı İrfan Salkım'ı (50) bıçaklayarak öldürmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler