Adana'da uyuşturucu madde ticareti davası

Adana'da uyuşturucu madde ticareti davası

Uyuşturucu sattığı iddiasıyla yakalanan sanık ilk duruşmasında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

ADANA (AA) - Adana’da uyuşturucu satarken yakalandığı iddiasıyla yargılanan sanığa, hakkında açılan davanın ilk duruşmasında 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi Yenibey Sokak'ta 26 Ocak’ta M.G'ye 1,20 gram eroini satmak isterken suçüstü yakalandığı öne sürülen tutuklu sanık Murat Esen'in (24) Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

Sanık, avukatının da katıldığı ilk duruşmada yaptığı savunmasında, tantuni satıcısı olduğunu belirtip, uyuşturucu satışı yapmadığını iddia etti.

M.G. ile daha önceden B.K. isimli bir kişiden uyuşturucu aldıklarını, daha önceki ifadesinde uyuşturucu satıcısının ismini eşine zarar verir düşüncesiyle vermediğini belirten Murat Esen, şöyle konuştu:

"M.G. kanıma girdi, beraber gittik aldık. Uyuşturucu benim elimdeydi. Cebimde de 350 lira vardı. Tantuni işinden yeni çıkmıştım. Polis geldiğinde daha arama yapmadan uyuşturucuyu ben kendilerine gösterdim. Bende yalan yok, 'Buyrun alın’ dedim. Biz de korktuğumuz için gerçekten uyuşturucuyu aldığımız kişinin adını vermedik. Eşimin ve çocuklarımın başına bir şey gelmesinden korktuk."

Tanık M.G. ise hastanede uyuşturucu tedavisi gördüğünü anlatarak, hastanede beraber kaldığı bir arkadaşının uyuşturucu alması için kendisini Yenibey Mahallesi’ne yönlendirdiğini söyledi.

Sanığı ilk kez orada gördüğünü öne süren tanık, "Tarif edilen yere gittim. Orada sanık bekliyordu. Onda uyuşturucu olduğunu düşündüm. İstedim. Ben alırken daha parayı da vermemiştim, polisler bastı. Paketi de almamıştım. Uyuşturucu almadan polisler beni yakaladı." dedi.

Araştırılacak başka husus olmaması üzerine mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı sanığın "uyuşturucu madde ticareti" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti tarafından "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen sanığın cezası, duruşmadaki iyi hali nedeniyle daha sonra 12 yıl 6 aya indirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler