Adana'da gasp iddiası davası

Adana'da gasp iddiası davası

Bir kadının içinde 205 lira ve cep telefonu bulunan çantasını gasbettiği öne sürülen sanık, ilk duruşmada 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ADANA (AA) - Adana'da durakta minibüs bekleyen bir kadının içinde 205 lira ve cep telefonu bulunan çantasını bıçak tehdidiyle gasbettiği iddiasıyla yargılanan sanık, ilk duruşmada 11 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Nisan ayında meydana gelen olayla ilgili Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanık Fahri Alemin Acar (24), müşteki N.G. ile taraf avukatları katıldı.

Sanık, yaptığı savunmada, işlediği suçtan dolayı pişman olduğunu belirterek, uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve olaydan kısa süre önce de ailesiyle tartışıp, uyuşturucu kullandığını söyledi.

Durakta bekleyen kadının elindeki telefonun dikkatini çektiğini anlatan sanık, "Pahalı bir telefon olduğunu fark ettim. Yine çantasını kurcalarken cüzdanının da kabarık olduğunu gördüm. Uyuşturucu satın almak için çantayı bana vermesini istedim. Vermeyip bağırmaya başladı. Bıçağı gösterdim, çantayı çekip aldım. Kaçarken 50 metre sonra beni yakaladılar. Çok özür diliyorum, böyle bir şeyi nasıl yaptım anlamıyorum. Çok pişmanım, ceza alacağımı biliyorum, müştekiden tekrar tekrar özür diliyorum." dedi.

Müşteki N.G. de olay anını anlatarak, "Elindeki bıçağı karnına ve bacağına doğru sallayarak 'Onu bana ver' dedi. Eğer benden uzakta olup eşyalarımı isteseydi verecektim. Eşyaları verme fırsatı tanımadı. Doğru üzerime abandığı için çok korktum. Ben de kalp rahatsızlığı, nefes darlığı var. Daha sonra elindeki bıçakla omzumda asılı çantanın kolunu iki yerinden kesip çantayı aldı." ifadesini kullandı.

Sanığın peşinden koştuğunu ancak yetişemediğini aktaran N.G, bağırarak yardım istediği çevredeki vatandaşların sanığı yakaladığını anlattı.

Mahkeme heyeti, sanık Acar'ı "gece vaktinde bıçakla nitelikli yağma" suçundan 11 yıl hapis cezasına mahkum etti ve herhangi bir indirim uygulamadı.

Belediyeevleri Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı'nda bulunan minibüs durağında 13 Nisan akşamı yolcu minibüsü bekleyen 46 yaşındaki N.G'nin içinde 205 lira, cep telefonu, nüfus cüzdanı ve banka kartları bulunan çantasını bıçak tehdidiyle gasbedip kaçmaya çalışan zanlı Fahri Alemin Acar yakalanıp, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler