Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı'na doğru

Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı'na doğru

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Alagöz:- "Dokuz farklı ülkeden 150'nin üzerinde yabancı iş adamı yeni iş bağlantıları kurmak üzere Adana'ya gelecek"

ADANA (AA) - TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, yarın açılışı yapılacak 10. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı kapsamında 9 farklı ülkeden 150'nin üzerinde yabancı iş adamının yeni iş bağlantıları kurmak üzere kente geleceğini bildirdi.

Alagöz, kentte bir otelde düzenlenen fuarının tanıtım toplantısında, TÜYAP olarak bu yıl Adana'da kitap, inşaat, kent belediyeleri, ağaç işleme makineleri ve mobilya yan sanayi gibi alanlarda fuarlar düzenlediklerini söyledi.

Yarın 10. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı'nın açılışının yapılacağını anlatan Alagöz, bu yılın kendileri için çok verimli geçtiğini dile getirdi.

Alagöz, yakaladıkları başarı trendini devam ettirme gayreti içinde olduklarını aktararak, "Şunu büyük bir mutlulukla paylaşmak istiyorum ki yarın açılışını yapacağımız Adana Tarım Fuarı bir önceki yıl düzenlediğimiz fuara göre yüzde 20 daha büyüdü. Bu büyümeden kast ettiğim geçen sene ki stant alanı yüzde 20 oranında genişledi. Yine aynı oranda katılımcı sayımız da arttı. Yarın da fazla katılımcıyla çok daha fazla ürün ve hizmet amacıyla fuarımızı açıyoruz." diye konuştu.

Fuarda 253 firma temsilcilerinin ürün ve hizmetlerini tüketicinin iş dünyasının beğenisine sunulacağı vurgulayan Alagöz, şunları kaydetti:

"30 bin metrekarelik toplam alanda fuarımızı organize ediyoruz. Önemli bir buluşma platformu olarak Türkiye'nin en kaliteli tarım fuarları arasında yer almış olan Adana tarım fuarımızı bu yükselme trendiyle daha da yukarı taşıma hedefi içerisindeyiz. Dokuz farklı ülkeden 150'nin üzerinde yabancı iş adamı da yeni iş bağlantıları kurmak üzere Adana'ya gelecek. Bu yabancı iş adamları ve heyetler, Adana fuarımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu sayede hem ciddi ihracat bağlantılarına imza atabilme şansımız oluyor hem de Çukurova bölgemizin turizm potansiyelini ve güzelliklerini dünyaya tanıtabilme imkanımız oluyor. Gürcistan, Azerbaycan, Mısır, İran, Irak, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden misafirlerimizi fuarımızda ağırlayacağız. Önemli iş bağlantılarının kurulması ve ihracatımızda önemli girdiler sağlaması umuduyla da bu çalışmamızın ülkemize ve tarım sektörüne hayırlara vesile olmasını diliyoruz."

Alagöz, açılışa KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun da katılacağını dile getirdi.

Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç de Adana'da kaybedilmeye yüz tutmuş ürünlerin yeniden canlanmasını sağlamak için gayret gösterdiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :