Adalet Bakanı Bozdağ, soruları yanıtladı: (2)

Adalet Bakanı Bozdağ, soruları yanıtladı: (2)

"(Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri) Üslup bakımından Türk siyasetinin dibe vurduğunun göstergesidir. Siyasetteki edep yüklü, ahlak yüklü üslubun yerine edep ve ahlaktan yoksun bir üslubun ikame edildiğini görüyoruz"-"Sayın Kılıçdaroğl

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Üslup bakımından Türk siyasetinin dibe vurduğunun göstergesidir. Siyasetteki edep yüklü, ahlak yüklü üslubun yerine edep ve ahlaktan yoksun bir üslubun ikame edildiğini görüyoruz." dedi.

Bozdağ, bir otelde düzenlenen "Türkiye'de Çapraz Sorgunun Etkinliğinin Artırılması ve Eğiticilerin Eğitimi" sempozyumunun ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin değerlendirmesi sorulan Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin siyasette seviyeyi çok düşürdüğünü söyledi.

Bozdağ, şunları kaydetti:

"Siyaset bir seviye ister, belli bir edep ister, belli bir ahlak ister, belli bir üslup ister. Hepimiz birbirimiz hakkında farklı görüşlere sahip olabiliriz, eleştiri yapabiliriz ama bunu belli bir üslupla, belli bir edeple, belli bir ahlakla yapmak gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin hakkında konuşursa konuşsun güzel bir dil, temiz bir dil kullanması esastır. Hele bir kadın hakkında konuşuyorsa kullandığı dilin daha temiz olmasına dikkat etmesi lazımdır. Dünkü açıklamalarına baktığımızda, üslup bakımından Türk siyasetinin dibe vurduğunun göstergesidir. Siyasetteki edep yüklü, ahlak yüklü üslubun yerine edep ve ahlaktan yoksun bir üslubun ikame edildiğini görüyoruz."

Bunun son derece üzüntü verici olduğunu ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Tabii Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması üzüntü verici olduğu gibi daha sonra 'ben sözümün arkasındayım' diye bunu tevil etmeye ve sözünün arkasında durduğunu açıklamaya çalışması, o yaptığı ilk açıklamadan daha vahim, daha kötü bir durumdur. 'Ben yanlış yaptım, özür diliyorum' desen sen daha çok büyürsün. Yanlışta ısrar etmenin, tevil etmenin anlamı yok. Halk arasında bir söz var, 'zırva tevil götürmez.' Yani ne söylerseniz söyleyin bu mızrak çuvala sığmaz."

Söylenen sözün Türk toplumunun ahlaki değerleriyle bağdaşmadığını, anamuhalefet partisinin liderinin ağzına yakışacak bir üslup olmadığını herkesin gayet yakından bildiğini ve gördüğünü belirten Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, demek ki kendi içindeki duyguları dışarı yansıtmış. Yani kalbinde ne varsa o yansıyor dışa. Kabın içinde ne varsa o yansıyor. Demek ki kabın içinde iyi şeyler yok. Umarız bu yaptığı yanlıştan döner, yanlışta ısrar etmez." dedi.

Bakan Ramazanoğlu'nun konuyu yargıya taşıyıp taşımayacağı sorusu üzerine Bozdağ, Ramazanoğlu'nun, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladığını hatırlattı.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konu sadece Sema Ramazanoğlu'nun meselesi değil bana göre. Kadın erkek herkesin meselesi ve özellikle de kadın hakları konusunda duyarlı olan herkesin bu konuda tavır koyması, bu duyarlılığın gereğidir. Sayın Kılıçdaroğlu, kadın olan Aile Bakanımıza cinsiyetçi bir bakışla, büyük bir ayrımcılıkla, kirli bir dille saldırmıştır. Bu saldırı karşısında kadına değer veren, kadın haklarını savunan herkesin, bu kirli dilin sahiplerine karşı gerekli bir dille konuşmaları, eleştirmeleri gerekir. Bu konuyu partizanlıkla veya başka saiklerle görmemezlikten gelmemelidir. Bu tam bir sınamadır. Herkesin samimiyetinin test edildiği bir olaydır. Herkesin ne tavır takındığını bu olay ortaya koyacaktır."

- "Yargı, Türk milletinin yargısıdır ve bağımsızdır"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun, bir televizyon programında, "Parlamenter sistem bizim işimize gelir, yargı da bizde yürütme de bizde yasama da bizde" şeklinde bir ifade kullandığı hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Bozdağ, "Sayın Ensarioğlu, hukukçu bir arkadaşımız değil. Yargı bağımsızdır, milletin yargısıdır. Soruşturma yaparken de yargılama yaparken de karar verirken de Türk milleti adına yapar, Türk milleti adına her türlü kararı verir. Yargı ne AK Parti'nin yargısıdır ne CHP'nin yargısıdır ne MHP'nin yargısıdır ne de HDP'nin yargısıdır. Yargı, Türk milletinin yargısıdır ve bağımsızdır. Öyle zannediyorum ki bir dil sürçmesidir. Konuşma sırasında zühulen söylenmiş bir laftır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın terör tanımının değişmesi yönündeki açıklamaları hatırlatılarak, Türk Ceza Kanunu'nda terörün tanımının değişmesi yönünde bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine de Bozdağ, "Bildiğiniz gibi Türk Ceza Kanunu'nda terörün tanımı yok. Terörle Mücadele Kanunu'nda terörün tanımı var. Şu anda bu konuyla ilgili de arkadaşlarımız bir çalışma yapıyorlar." dedi.

Bakan Bozdağ, Rıza Sarraf'ın tutuklanmasıyla ilgili ABD makamlarından herhangi bir bilgi, belge talebi olup olmadığı yönündeki soruya, "Onu Pensilvanya'nın bedduacısına sorun." karşılığını verdi.

(Bitti)



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler